Det begynte allerede å bli sent, men jeg hadde kun ett par timer igjen til mitt amerikanske hjem. Likevel, jeg ble fascinert av tanken på å legge morgendagens sykkeltur til den berømte Stockyards i Fort Worth.

Så, jeg la meg til rette for nok en natt i bilen. Jeg våknet på en Pilot bensinstasjon og la inn en kort kjøretur til Starbucks rett utenfor Fort Worth. Det startet som en vanlig dag, der jeg først la inn en kaffe og publisering av blogg fra gårsdagen før jeg kom meg på sykkelen.

Annonse

I dag stilte jeg med to ulike sokker for å vise min støtte til Rockesokk som var en kampanje fra Menneskeverd denne dagen, 21.mars, for å markere den internasjonale dagen for Down Syndrom. To ulike sokker var et tegn på at man støttet mangfold og at alle er forskjellige. Jeg syklet inn mot byen og fulgte nydelige sykkelveier langs elven.

Jonas Orset Texas1

Etterhvert kom jeg frem til mitt mål, Stockyards. Det er en historisk bydel som gir deg en følelse av å komme tilbake til den gamle Ville Vesten.

«Fort Worth er der vesten begynner, og ingen steder har bevart arven fra Ville Vesten bedre enn Fort Worth Stockyards National District.Fra originale brosteinsgater til gjerder og bygg av treverk, enhver tomme av Stockyards forteller den ekte historien til Texas’ berømte husdyr industrihistorie.» – Fort Worth Stockyards National Historic District.

Jeg hadde ikke så veldig mye tid til å virkelig sjekke området ut, men det var en kul visitt. Et tilbakeblikk til gamle dager som gir et perspektiv på hvor langt vi har kommet siden den gang.

Jonas Orset Texas2

Jeg mener, vi har utviklet oss og samfunnet er mye mer avansert, men det er ironisk at saker som moderne slaveri skal foregå i dag. Jeg tror bestemt på at vi kan stoppe det, en gang for alle, i nær fremtid.

Gjennom min Hope Journey møtte jeg mange bra folk og mennesker med ulike tanker og verdier. Vi er alle opptatt av å gjøre verden til et bedre sted, og ingen av dem jeg møtte ønsket å se andre lide og bli utnyttet for deres egen trivsel. Det første skrittet for å skape en forandring mot en slavefri verden er bevissthet.

Alt for mange hadde ikke hørt om hvordan våre kjøpevaner av produkter fra illegale marked er med å føre til utnytting av barn, kvinner og menn, for ikke å snakke om naturen. Det er noen ganger vanskelig for en forbruker å vite historien til produktene vi kjøpet, og det forstår jeg.

Jonas Orset Texas 3

Men jeg er overbevist om at jo mer vi snakker om det og jo mer vi velger bærekraftige produkter vi kan spore at er slavefrie, jo mer press legger vi på leverandørene og jo raskere for vi kunne sikre en trygg, rettferdig og god verden som jo alle drømmer om.

En verden full av glede.Jeg har offisielt avsluttet min Hope Journey, men kampen mot moderne slaveri har bare startet. Jeg vil takke alle som har fulgt og håper det har vært morro å følge og at reisen har motivert deg til å sykle mer. Ta deg tid til å møte andre og høre deres historie.

Om du ønsker å støtte Hope for Justice så er det en link nedenfor. Alle bidrag vil være viktige for å støtte den viktige innsatsen til Hope for Justice.