Det var en elektrisk stemning med hundretalls neon-opplyste skyskrapere med flashy billboards overalt. Gamblingen er enorm i byen, som vi alle vet. Det virker som alle hotell, resturanter, til og med bensinstasjoner har noen former for spilleautomater.

Annonse

Det finnes titalls show, konserter, spill og annen underholdning rundt hvert gatehjørne. De kaller byen Verdens underholdningshovedstad.

Det er lett å sløse bort pengene i Las Vegas, så jeg valgte å holde meg på sykkelen og ta noen bilder. Tross alt hadde jeg kun en natt i Vegas før Hope Journey fortsatte vestover.

Jonas Orset Death Valley 2

Las Vegas er også kjent som Syndenes by. Her kan du finne et utall voksenaktiviteter. Det er salg av rusmidler på hvert gatehjørne, og man hører menn hviske etter deg: You want to meet girls? I sexindustrien og narkoindustrien er det lett å finne tilfeller av moderne slaveri.

Jeg støtter ikke helt verdiene i Sin City, men jeg ville møte noen mennesker og høre mer om hva de synes om denne smeltedigelen av selv-opphøyelse i et miljø som bygger på jakten av egne lyster. 

For første gange på turen hadde jeg booket meg inn på et hotell, så jeg slapp å sove i bagasjerommet på bilen min.

Jonas Orset Death Valley1

Det var kun den ene natten - før jeg dro til Los Angeles sov jeg nok en natt i bakrommet på SUV’en og våknet ved soloppgang. Jeg dro så videre til Starbucks for en morgenkaffe og litt kontorarbeid, før jeg tok den siste kjøreturen ned til LA.

Det var ganske surrealistisk å endelig ankomme en by som har fascinert meg helt siden jeg var en liten gutt. Jeg parkerte nedenfor Hollywood-skiltet og syklet den siste kilometeren til Griffith Observatorium slik at jeg fikk en flott utsikt utover LA-området og opp til det kjente skiltet i fjellsiden.

Jonas Orset Las Vegas

Derifra syklet jeg gjennom Bel Air (så dessverre ikke Fresh Prince) og så Beverly Hills (så heller ikke vennegjengen). Så ankom jeg etterhvert Santa Monica og fulgte kysten ned til Venice Beach. Den kjente promonaden var som før energisk og full av forskjellige type mennesker. 

Jeg var derimot ikke helt sikker på om min parkering i Hollywood var godkjent så jeg bekymret meg litt for mye til å nyte turen. Men likevel, når jeg nå ser tilbake på den, så var det en vanvittig treningstur.

En annen utrolig sykkeltur var gårsdagens der jeg besøkte Death Valley. Det var en episk dal. Så stor, og så tørr. Jeg syklet ned til bunnen som lå hele -86 meter under havet. Så snudde jeg og startet stigningen opp til Dante’s View, som etter 30 kilometer endte på en fjelltopp 1669 meter over havet.

Jonas Orset Death Valley

Det var ikke spesielt bratt, men mer en mental tålmodighetsprøve ved å sykle så lange strekk med kontinuerlig stigning.

Noen andre som virkelig må ha hatt en tålmodighetsprøve var de to jeg møtte rett før jeg kom inn i Death Valley. Elena (29 år) fra Kazakstan og Artur (33) fra Polen var akkurat ferdig med den beinharde stigningen ut av dalen. Jeg så dem ta en hvilepause og måtte svinge over for å slå av en prat. 

Mens de spiste sin provisoriske mat med linser på boks, tunfisk og ris tok jeg kontakt med dem og de var ivrige etter å fortelle deres historie.

Hei, folkens, jeg ser dere er ute på sykkeltur. Akkurat syklet ut av Death Valley!

– Hei, ja, vi er endelig ute. For et flott landskap, faktisk noe av det fineste så langt på denne turen.

Hvor skal dere?

– Vi startet først i San Fransisco, så til Los Angeles, før vi nå er på vei til Las Vegas. Turen avsluttet til slutt i Denver, Colorado. 

Jeg er imponert. Kan dere fortelle litt mer om hvorfor og hvordan?

– Ja, vi ville gjøre noe annerledes og ønsket et enklere liv. Derfor sluttet vi i jobbene våre og bestemte oss for å begynne med backpacking. Dette er vår første tur, men vi elsker det. Vi har møtt så mange hyggelige mennesker.

Ja, jeg er enig. Fellesskapet oss syklister i mellom er noe spesielt, og jeg tror det må ha noe å gjøre med at vi har en annen tilnærming til livet med all vår bevegelse ute i det fri, måten vi lærer å like å slite og alle inntrykkene som turene bringer.

– Vi har brukt coach surfing og møtt mange flotte mennesker, men de beste stedene å møte felles syklister har vært warmshower.org, en nettside som du kan finne mennesker som åpner opp hjemmene sine for å huse omreisende syklister. Vi har møtt så mye gjestfrihet. 

– Yeah, we have been coach surfing a bit and met a lot of great people, but the best place to meet fellow cyclist has been the warmshower.org, a website to search for people who open their home to host cyclist. We met so much hospitality. 

Hvordan har trafikken vært?

– Vi har ikke hatt noen dårlige opplevelser. Bilene har gitt oss godt plass og siden vi hovedsakelig holder oss på veiskulderen har det vært bra. Men bilene i USA er store og kjører fort, så man vet aldri helt. Men som vi sa, det var vært bra til nå og vi håper det varer. 

Dere vet, folk som dere er så utrolig inspirerende. Jeg vil ønske dere en riktig god tur videre og håper at alt går bra.

– Mens vi sykler føler vi oss frie. Vi har sjeldent, om noen gang, følt oss så levende og samtidig så  avslappet som nå. Håper å se deg igjen engang.

Jeg avsluttet så samtalen og satte kursen inn til Death Valley.

Som Elena og Artur så tror jeg på at sykling er frihet og frihet er det vi må sørge for at alle opplever. Så la oss avslutte slaveri og gi folk mulighet til å sykle i steden!

STØTT HOPE FOR JUSTICE: www.classy.org/fundraiser/1944414