Ingen topplassering på Tobias Foss på OL-tempoen i Tokyo

Det ble en svært spennende OL-tempo i Tokyo, men dessverre uten Tobias Foss i nærheten av toppen.

Sist oppdatert: 28. juli 2021 kl 10.25
INGEN OL-JUBEL: Tobias Foss fikk det tøft også på tempoen i OL. Foto: Cor Vos
INGEN OL-JUBEL: Tobias Foss fikk det tøft også på tempoen i OL. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Foran OL-tempoen i Tokyo hadde Tobias Foss et håp om å melde seg på i medaljekampen, og mente at topp fem kunne være innenfor rekkevidde.

24-åringen har hatt en forrykende sesong med flere topplasseringer på tempo, og ble norsk mester på overlegent vis i juni, men innfridde ikke til egne forventninger i Tokyo.

Foss strevet også på fellesstarten lørdag, og maktet heller aldri å blande seg inn i toppen på onsdagens tempo.

I den brutale 44,2 kilometer lange løypen skulle 846 høydemeter forseres, og var en løype som i utgangspunktet skulle passe Jumbo-Visma-rytteren bra.

Foss var blant de siste ut i den tredje og siste puljen, hvor de fleste, største navnene kom, og virket å starte kontrollert. På den første mellomtiden var han allerede litt bak, og falt ytterligere på listen da favorittene bak kom.

Vingrom-gutten maktet aldri å hente seg inn igjen og få ordentlig fart på temposykkelen, og fortsatte å tape jevnt og trutt utover i rittet.

Til slutt endte han på en 23. plass, fire minutter og 47 sekunder bak vinner Primoz Roglic.

– Det var ikke noe gøy i dag. Jeg føler jeg holder bra trøkk i starten, helt til vi kom til første passering på banen, og da begynner jeg å kjenne at det røyner på. Jeg har ikke peiling på hvorfor, men det tyder kanskje på at formen ikke er helt på topp. I tillegg tror jeg også varmen til litt knekken på meg. Jeg er skuffet, men samtidig gjorde jeg det jeg kunne. Jeg må bare komme hjem og få jobbet litt mer.

Det fortalte Foss til Discovery etter rittet.

– Det er et av de få løpene hvor jeg har gått på en smell. Det er samme følelsen som på landeveisrittet, at det bare er bom stopp og beina er pinnestiv. Det er ikke noe ålreit i det hele tatt, men det er en erfaring, så får vi jobber videre herfra.

Roglic knusende overlegen

Etter den store Tour de France-skuffelsen, hvor Primoz Roglic veltet hardt på den tredje etappen og etter hvert brøt, slo sloveneren knallhardt tilbake onsdag.

Det var lenge mange om beinet, men i andre halvdel av rittet akselererte 31-åringen kraftig og distanserte konkurrentene voldsomt.

Til slutt var Jumbo-Visma-rytteren like over minuttet raskere enn annenmann, og satte i et jubelbrøl i målområdet da alle rytterne var kommet i mål.

primoz roglic, ol i tokyo
SUVEREN: Primoz Roglic var den klart beste på onsdagens tempo i OL i Tokyo. Foto: Cor Vos

Det ble imidlertid svært jevnt om medaljene. Tom Dumoulin (Nederland) var blant de første av de store favorittene som kom i mål, og Giro d'Italia-vinneren fra 2017 tok ledelsen.

Etter at Roglic var kommet i mål var det langt fra sikkert om lagkameraten i Jumbo-Visma ville klare å ta medalje.

Først i mål var Rohan Dennis (Australia), men han var tre sekunder for sent ute til å komme foran Dumoulin.

Deretter var det bare Filippo Ganna (Italia) og Stefan Küng (Sveits) som kunne gjøre noe med nederlenderen, men ei heller de maktet å ta ham.

Og duoen havnet også bak Dennis, men med utrolig liten margin. Küng tok den sure fjerdeplassen, mindre enn sekundet bak Dumoulin, mens Ganna var bare sekundet etter Küng.

Publisert 28. juli 2021 kl 10.25
Sist oppdatert 28. juli 2021 kl 10.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen