Tobias Foss vant 1. etappe av Tour of the Alps

Tobias Foss med etappeseier i Tour of the Alps

Tobias Foss viste gryende Giro d'Italia-form da han tok en sterk etappeseier på den første etappen av Tour of the Alps mandag.

Sist oppdatert: 15. april 2024 kl 15.34
SEIER: Tobias Foss med en ny milepæl i sykkelkarrieren. Foto: Cor Vos
SEIER: Tobias Foss med en ny milepæl i sykkelkarrieren. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Tobias Foss har vunnet både NM i både tempo og fellesstart, samt VM på tempo, men mandag tok 26-åringen sin aller første internasjonale seier utenfor et mesterskap.

På den 1. etappen av Tour of the Alps tok nordmannen en meget overbevisende seier da han spurtet først over målstreken på den 133 kilometer lange etappen til Cortina.

Etappen besto av tre klatringer, den lengste (og første) 15 kilometer, og det var et kraftig redusert felt som kom inn i den siste bakken. Der satt Foss med over toppen, og i utforkjøringen sprakk det opp, med Foss på rett side av splitten.

Da Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) angrep med 1,4 kilometer til mål var Foss den første til å følge, og gruppen skulle holde unna for forfølgerne.

Til slutt sto kampen om etappseieren mellom Foss, Chaves, Chris Harper (Jayco-AlUla) og Ben O'Connor (Decathlon-Ag2r La Mondiale), og kvartetten gjorde opp i spurt.

Foss tok spurten fra front og fikk tøff kamp både fra Chaves og Harper, men en svært sterk Foss holdt begge bak seg og kunne juble for seier og ledertrøye i rittet.

– For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste. Den har han ventet lenge på. Han har ikke vunnet et landeveisritt på tre år, det var NM-gullet hans i 2021, sa Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

LES OGSÅ
REVOLUSJONERENDE?: Det er i hvert fall det gjengen bak APIIR håper på. Foto: Knut Andreas Lone
TEMPO MED MONSTERDREV: Tobias Foss fikk sin tempodebut for Ineos Grenadiers i UAE Tour. Og vekket oppsikt. Foto: Cor Vos

Torstein Træen (Bahrain Victorious) sykler også rittet. Han syklet inn til en 14. plass i et større felt som kom i mål 34 sekunder etter Foss.

Rittet fortsetter tirsdag med en 189 kilometer lang etappe mellom Salorno og Stans, hvor en 4,5 kilometer lang stigning med 7,4 prosent i snitt kommer 16 kilometer fra målstreken.

Foss har så langt kun syklet ett ritt denne sesongen, det syv etapper lange UAE Tour. Der viste han også lovende takter med fjerdeplass på rittets tempo, samt en god klatreprestasjon og endte til slutt på en 11. plass, etter å ha falt litt igjennom på rittets avgjørende etappe.

Results powered by FirstCycling.com

Hva synes du om denne saken?
Publisert 15. april 2024 kl 15.25
Sist oppdatert 15. april 2024 kl 15.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen