OPPSUMMERT: Tobias Foss hadde sin sesongdebut i verdensmestertrøya på den avsluttende tempoetappen i Volta ao Algarve søndag. Les mer om det og siste nytt fra sykkelsporten her!

VERDENSMESTEREN: Tobias Foss underveis på den siste og 5. etappen av Volta ao Algarve 2023. Foto: Cor Vos

FORAN DEN SISTE ETAPPEN av Volta ao Algarve, var det gode muligheter for Tobias Foss å klatre på sammenlagtlisten, og det lykkes 25-åringen godt med.

Med 24,4 kilometer tempo på programmet var verdensmesteren regnet som en av forhåndsfavorittene, men dessverre lykkes han ikke helt med å utfordre om etappeseieren.

Sølvvinneren fra fjorårets VM, Stefan Küng (Groupama-FDJ), satte standarden, og Foss var på etterskudd fra første mellomtid.

Til slutt var det Küng som stakk av med etappeseieren, mens Foss ble nummer fem på etappen, 29 sekunder bak.

I sammendraget ble det et sekunddrama om podieplasseringene. Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) ledet, men lagkamerat Daniel Martínez leverte en glitrende prestasjon og knep sammenlagtseieren med to sekunder.

I kampen om tredjeplassen var Foss med helt til siste slutt, men det ble til slutt den sure fjerdeplassen i det som var hans første ritt for sesongen.

Foss manglet til slutt syv sekunder på å slå Ilan Van Wilder (Soudal - Quick Step).

– Det ble helt ok. Ingen topp dag, men heller ingen bunndag. Så det var helt greit, fortalte Foss til TV 2 etter rittet, og kalte prestasjonen i rittet for «absolutt godkjent».

TADEJ POGACAR TOK EN overlegen seier i Volta a Andalucía, etter å ha vunnet tre av fem etapper i det spanske rittet.

Til slutt vant han med ett minutt og 18 sekunder til Mikel Landa (Bahrain Victorious), som hadde lagkamerat Santiago Buitrago kun fem sekunder bak seg på tredjeplass.

Pogacar (UAE) startet sesongen sin med Jaén Paraiso Interior mandag for én uke siden, og tok også en overlegen seier der, etter å ha syklet 36 kilometer solo.

Dermed står sloveneren allerede med fem seire denne sesongen.

TORSTEIN TRÆEN (UNO-X) BLE nummer ti sammenlagt i det franske etapperittet Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Franske Kévin Vanquelin (Arkéa-Samsic) vant sammenlagt.

BELGISKE JUSTINE GHEKIERE (AG Insurance - Soudal - Qucik-Step) stakk av med sammenlagtseieren på den siste etappen av Setmana Ciclista Valenciana, etter å ha vært en del av en tomannsbrudd som holdt til mål.

Nederlandske Anouska Koster ble beste rytter fra Uno-X Pro Cycling på 12. plass sammenlagt, mens Stine Borgli (FDJ-Suez) ble beste norske rytter, på 36. plass.

Katrine Aalerud (Movistar) sto av rittet på den andre av fire etapper, som følge av skader hun pådro seg på en velt i forkant av rittet.

NYE VERDENSMESTRE I ZWIFT ble kåret i helgen. Danske Bjørn Andreassen (21 år) angrep alene tidlig i finalen til herrene, hvor ti ryttere syklet et eliminasjonsritt, og ble aldri hentet inn igjen.

Håvard Gjeldnes tok seg til finalen som eneste norske rytter og endte til slutt på 7. plass.

I kvinnenes ritt lykkes ingen av de norske rytterne å ta seg til finalen. Der var det nederlandske Loes Adegeest som vant etter å ha spurtslått britiske Zoe Langham og amerikanske Jacquie Godbe.