Tobias Foss dundret i bakken rett før mål i Algarve

Tobias Foss (Jumbo-Visma) var i ferd med å gjøre det helt store på den andre etappen av Volta ao Algarve. 50 meter før mål dundret han i bakken.

Sist oppdatert 17. februar 2022 kl 19.49
RETT FØR: Tobias Foss klatret overbevisende i Volta ao Algarve, men dundret i bakken like før mål. Foto: Cor Vos.
RETT FØR: Tobias Foss klatret overbevisende i Volta ao Algarve, men dundret i bakken like før mål. Foto: Cor Vos.

Tobias Foss viste seg frem på den andre etappen i Volta ao Algarve. Nordmannen lå langt fremme i feltet, opp den snaut åtte kilometer lange stigningen opp til mål.

Der satt han trygt på hjulet til toget til Ineos Grenadiers, og han var lett på tå og ute i vinden da farten økte de siste 300 meterne mot mål.

Inn på de siste 50 meterne lå Foss i front, men flere kom raskt bakfra. Blant dem var Sergio Higuita.

Inn på de siste 100 meterne var det både høyre-og venstresving, og etter den siste svingen ble det en kollisjon mellom Higuita og Foss. Hvem som skar over i feil felt var vanskelig å si, men det ble bråstopp for dem begge - de gikk rett i asfalten.

– Jeg så min første proffseier der et øyeblikk, men det ville seg ikke i dag. Jeg fløy på sykkelen, så det bare et tidsspørsmål før det skjer. Det er bare å heve hodet og fortsette, skriver Foss i en SMS til VG.

Etappen ble vunnet av David Gaudu (FDJ) , mens en forslått Foss kom i mål til en 21. plass - 41 sekunder bak.

Sven Erik Bystrøm ble best av de norske rytterne i rittet med en tiendeplass, seks sekunder bak Gaudu. I morgen venter en flatere etappe i rittet, med en 4. kategoristigning to mil før mål.

Publisert 17. februar 2022 kl 19.27
Sist oppdatert 17. februar 2022 kl 19.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen