Bekreftet: Tobias Foss klar for Ineos Grenadiers

Foss klar for «drømmelaget» sitt

Mandag kom endelig bekreftelsen på hvor Tobias Foss sykler i 2024. 26-åringen er klar for det britiske storlaget Ineos Grenadiers.

Sist oppdatert: 27. november 2023 kl 13.12
SATT PÅ VENT: Tobias Foss har ennå ikke fått avklart hvor han sykler neste år. Foto: Cor Vos
SATT PÅ VENT: Tobias Foss har ennå ikke fått avklart hvor han sykler neste år. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Tobias Foss er, slik Landevei kunne erfare i slutten av september, klar for Ineos Grenadiers.

Tempoverdensmesteren fra 2022 har signert en 3-årskontrakt med det britiske storlaget.

– Da jeg var 14 år gammel og startet med sykling, ble Edvald Boasson-Hagen forbildet mitt og Team Sky favorittlaget. Etter det inspirerte Chris [Froome], Bradley [Wiggins] og Geraint [Thomas] meg da jeg drømte om Tour de France. Alt dette gjorde Ineos Grenadiers til drømmelaget mitt og er en stor faktor i at jeg signerer med laget, sammen med troen på at det kan hjelpe meg videre i karrieren, sier Foss i en pressemelding.

Vingrom-mannen har de fire siste årene syklet Jumbo-Visma, hvor han har høydepunkter som en (da) historisk niendeplass sammenlagt i Giro d'Italia og VM-gull på tempo.

Foss har hatt mye trøbbel med sykdom de to siste sesongene. I år måtte han melde forfall til Giro d'Italia etter å ha blitt smittet med koronaviruset, noe som også preget sesongen videre.

Gjennom sommeren så det ut til at Foss langt på vei var klar for Ineos, men da den belgiske stjernen Remco Evenepoel ble aktuell for laget, ble Foss' overgang satt på vent.

ET SAVN: Espen Aareskjold har hatt en veldig interessant klatring i norsk sykkelsport. Nå tar han steget videre til Jumbo-Visma. Foto: Szymon Gruchalski
Les også

Satser mot OL

Slik Landevei forstår det, har utstyr og valg av sykkel vært en viktig del av Foss' valg.

I tempodisiplinen er godt utstyr og ekspertise rundt dette, helt avgjørende for resultatene. Ineos-laget har nettopp dette, blant annet med lang erfaring med testing i vindtunnell.

Det vil være viktig for at Foss skal være konkurransedyktig mot det som blir hans største mål i 2024, tempoen under OL i Paris.

BLIR LAGKAMERATER: Foss (t.v.) sykler neste år på lag med stjernene Tom Pidcock (midten) og Filippo Ganna (t.h.). Foto: Cor Vos
BLIR LAGKAMERATER: Foss (t.v.) sykler neste år på lag med stjernene Tom Pidcock (midten) og Filippo Ganna (t.h.). Foto: Cor Vos

– Jeg har ikke noen spesifikke mål, men jeg vil ta min sjanse, bidra til at laget får gode resultater og gå for en medalje i OL.

I 2023 syklet ikke Foss noen Grand Tours (treukersritt). Med profiler som Primoz Roglic, Sepp Kuss og Jonas Vingegaard, trioen som sørget for seire i alle tre Grand Tours, har det blitt trangt om plassen i Jumbo-Visma.

I Ineos blir han også lagkamerat med flere store profiler som Geraint Thomas og Egan Bernal, begge tidligere Tour de France-vinnere, men Thomas nærmer seg slutten av karrieren og Bernal fremdeles ikke tilbake på sitt gamle nivå etter en stygg skade, er det trolig flere muligheter for Foss i treukersrittene.

I GANG: Aasmund Groven Lindtveit gir kommende instruktører en mild start i Asker-velodromen. Foto: Henrik Alpers.
Les også
Les også
Les også
Publisert 27. november 2023 kl 13.12
Sist oppdatert 27. november 2023 kl 13.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen