Ingen utfordringer på den 179 kilometer lange, andre etappen av Giro d'Italia, mellom Stupinigi og Novara. Et tremannsbrudd fra wildcard-lagene gikk av gårde tidlig, men var aldri noen trussel for feltet.

Dermed var det feltets raskeste menn som skulle gjøre opp om seieren i spurten i Novara. Der var det Tim Merlier (Alpecin-Fenix) som skulle vise seg som den raskeste.

Annonse

Belgieren sykler sin første Grand Tour, og allerede på den andre etappen lykkes han altså med å ta sin første etappeseier i Giro d'Italia.

– Jeg er utrolig glad og stolt. Det var en veldig viktig rundkjøring på slutten. Da jeg så den visste jeg allerede at jeg var i en god posisjon, men da vi kom ute tenkte jeg bare at vi må sykle raskere. Jeg fikk et fantastisk opptrekk av Alexander [Krieger] og jeg gikk langt fra mål, 250 meter fra mål tror jeg, men til slutt var det nok. Det er en stor seier, fortalte han i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Hektisk finale

Inne på de siste kilometerne var det flere innsnevringer og småsvingete, som gjorde at det ble stor strekk i feltet.

Med begrenset antall opptrekker tilgjengelig var det ingen av spurttogene som ville ta fronten for tidlig, og det ble en kaotisk avslutning.

Inn på de siste 500 meterne var det UAE Team Emirates, Alpecin-Fenix og Cofidis som hadde flere mann igjen helt foran.

Det var Simone Consonni som ledet ut for Cofidis, med Sebastian Molano (UAE) på hjul. Elia Viviani (Cofidis) fulgte deretter, mens Maximiliano Richeze (UAE) lå mellom ham, Tim Merlier (Alpecin-Fenix) og Fernando Gaviria (UAE)

Richeze svingte tidlig av og åpnet opp en luke bakover, som Merlier måtte tette. Det gjorde imidlertid at belgieren fikk åpnet opp fart tidlig og kunne komme rundt i stor fart.

Merlier viste både styrke og god timing, da han gikk rundt på venstresiden og spurtet forbi Viviani, og tok en overbevisende seier.

UAE rotet det til

Gaviria valgte å gå rundt til høyre, men der kom hans egen opptrekker, Molano, i retur, og det gjorde at colombianeren nesten veltet, og ble presset inn i barrierene.

Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) fulgte Merlier rundt på høyresiden, men italieneren hadde ikke nok krefter til å komme seg forbi og tok annenplassen.

Viviani hadde et godt utgangspunkt, men strevet med å matche farten til de som kom bakfra, men maktet likevel å ta tredjeplassen, like foran Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma).

Tobias Foss (Jumbo-Visma) kom inn med hovedfeltet på 100. plass, på samme tid som etappevinneren. Nordmannen ligger fremdeles som nummer tre i sammendraget.

Giroen fortsetter mandag med en krevende, kupert etappe på 190 kilometer mellom Biella og Canale.