Med litt over ti kilometer igjen av den sjette etappen av Giro d'Italia torsdag, på vei opp klatringen San Giacomo, slapp Pieter Serry seg bakover fra feltet.

Men i steder for å bli passert av bilene, ble han kjørt ned bakfra, av en Team BikeExchange-bil.

Annonse

Fortumlet reiste han seg, med hjelp av Team BikeExchanges mekaniker som hadde løpt ut for å hjelpe, for han hyttet med neven mot det australske lagets bil og trolig sendte av gårde noen gloser.

- Det er veldig trist for forrige måned hadde jeg det samme med en motorsykkel (Serry måtte bryte rittet da, vår.anm.). Ryggen min gjør vondt og jeg var litt emosjonell, fortalte belgieren etter etappen.

Føreren av bilen av Gene Bates. Team BikeExchange-bilen lå side om side med en av arrangørens biler da ulykken skjedde. Det så ut som arrangørbilen leverte noen klær over, som trolig en rytter hadde gitt fra seg underveis.

Dermed var trolig Bates uoppmerksom på at Serry kom i retur og sendte Deceuninck - Quick-Step-rytteren i bakken.

Etter etappen ble Bates kastet ut av rittet, mens passasjer Matt White, også sportsdirektør i Team BikeExchange, ble bøtelagt med 2000 sveitser franc.

- Det er vår jobb som kommisærer å bestemme hvorvidt vi skal sanksjonere eller ikke. Men jeg har sagt det før at sykkelsporten er blitt en utrolig vanskelig sport, hvor du må være konsentrert til en hver tid. Ryttere kan gjøre feil, arrangøren kan gjøre feil og det kan også folkene som kjører bilene. Det er synd, men det er ikke noe vi oppdaget i dag. Jeg har hatt denne jobben i 45 år og har sett mange ting, fortalte Giro-sjef Mauro Vegni til Cyclingnews etter etappen.

Senere på kvelden postet Serry en oppdatering på sin Twitter-konto.

- Jeg er imponert over alle de støttende meldingene. Jeg føler meg grei og klarte å fullføre etappen. Takk til Team BikeExchange for unnskyldningen. Jeg er glad for å fortsette Giro d'Italia med vår sterke ulveflokk.

Det er ikke første gang vi ser ryttere bli kjørt ned av følgebiler i ritt. Hendelsen folk husker best er nok da en følgebil sendte Johnny Hoogerland i piggtråden i Tour de France i 2011.

I Flandern i 2015 kjørte den nøytrale servicebilen til Shimano inn i Jesse Sergent, og newzealenderen pådro seg et kragebeinsbrudd i velten.

Torsdagens etappe endte med etappeseier til Gino Mäder, mens Tobias Foss klatret sterkt og er nå Jumbo-Vismas kaptein i rittet.