Alberto Bettiol knuste konkurrentene i Giro d'Italia

Etter å ha syklet strålende som hjelperytter i hele Giro d'Italia, fikk Alberto Bettiol frie tøyler og leverte varene for EF Education-Nippo.

Sist oppdatert 27. mai 2021 kl 20.20
VANT: Alberto Bettiol gikk til topps på den 18. etappen av Giro d'Italia. Foto: Giro d'Italia
VANT: Alberto Bettiol gikk til topps på den 18. etappen av Giro d'Italia. Foto: Giro d'Italia

Den 18. etappen av Giro d'Italia var den lengste i årets ritt, med 231 kilometer mellom Rovareto og Stradella. Etter en tøff bruddkamp fikk en stor gruppe lov til å gå av gårde. og de skulle til slutt kjempe om etappeseieren.

På de siste 40 kilometerne var det tøft og kupert terreng, med flere bratte bakker. Der ble det et voldsomt kjør i bruddet og svært spennende kamp om etappeseieren.

Etter flere forsøk fra andre i bruddet, gikk Rémi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step) løs med med litt over 20 kilometer til mål og fikk raskt halvminuttet.

Bak forsøkte flere å gå etter, men det ble litt lurekjøring, før Alberto Bettiol (EF Education-Nippo) klinte til i den nest siste stigningen.

Nicholas Roche (Team DSM) forsøkte å følge, men måtte bruke utforkjøringen og det flatere partiet inn mot den siste bakken for å tette luken opp til den råsterke italieneren.

Etter å ha svart litt i det lettkjørte terrenget, begynte Cavagna å tape terreng i den siste bakken. Bettiol fortsatte å kjøre med Roche på hjul, og etter hvert måtte iren slippe hjulet.

En kilometer fra toppen tok også Bettiol igjen Cavagna, og nølte ikke med å angripe på nytt. Deceuninck - Quick-Step-rytteren forsøkte desperat å svare, men så sa det fullstendig stopp.

Franskmannen stoppet nærmet å strå og knærne pekte rett utover, mens Bettiol suste av gårde mot toppen. Og da var det ingenting som kunne stoppe ham.

27-åringen hadde bare to triumfer tidligere i karrieren, og tok sin aller første proffseier da han vant Flandern rundt i 2019.

I 2020 vant han også den femte etappen av Étoile de Bessèges, og torsdag kunne han endelig juble for en ny triumf, nemlig etappeseier i Giro d'Italia.

I hovedfeltet, hvor Tobias Foss satt fint med, tok man det helt rolig, og de lå 20 minutter bak bruddet da det gjensto ti kilometer.

Publisert 27. mai 2021 kl 20.20
Sist oppdatert 27. mai 2021 kl 20.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen