Den 18. etappen av Giro d'Italia var den lengste i årets ritt, med 231 kilometer mellom Rovareto og Stradella. Etter en tøff bruddkamp fikk en stor gruppe lov til å gå av gårde. og de skulle til slutt kjempe om etappeseieren.

På de siste 40 kilometerne var det tøft og kupert terreng, med flere bratte bakker. Der ble det et voldsomt kjør i bruddet og svært spennende kamp om etappeseieren.

Etter flere forsøk fra andre i bruddet, gikk Rémi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step) løs med med litt over 20 kilometer til mål og fikk raskt halvminuttet.

Bak forsøkte flere å gå etter, men det ble litt lurekjøring, før Alberto Bettiol (EF Education-Nippo) klinte til i den nest siste stigningen.

Nicholas Roche (Team DSM) forsøkte å følge, men måtte bruke utforkjøringen og det flatere partiet inn mot den siste bakken for å tette luken opp til den råsterke italieneren.

Etter å ha svart litt i det lettkjørte terrenget, begynte Cavagna å tape terreng i den siste bakken. Bettiol fortsatte å kjøre med Roche på hjul, og etter hvert måtte iren slippe hjulet.

En kilometer fra toppen tok også Bettiol igjen Cavagna, og nølte ikke med å angripe på nytt. Deceuninck - Quick-Step-rytteren forsøkte desperat å svare, men så sa det fullstendig stopp.

Franskmannen stoppet nærmet å strå og knærne pekte rett utover, mens Bettiol suste av gårde mot toppen. Og da var det ingenting som kunne stoppe ham.

27-åringen hadde bare to triumfer tidligere i karrieren, og tok sin aller første proffseier da han vant Flandern rundt i 2019.

I 2020 vant han også den femte etappen av Étoile de Bessèges, og torsdag kunne han endelig juble for en ny triumf, nemlig etappeseier i Giro d'Italia.

I hovedfeltet, hvor Tobias Foss satt fint med, tok man det helt rolig, og de lå 20 minutter bak bruddet da det gjensto ti kilometer.