Specialized er kjent for å utvikle det meste, men du må gjerne betale dyrt om du skal ha produkter fra den innovative produsenten.

Men skal du skape innkjøpsvaner som varer livet ut, er du nødt til å begynne mens barna er små. Specialized har definitivt skjønt dette, og presenterer nå Hotwalk Carbon.

Annonse

Hotwalk Carbon leveres ikke bare med karbonramme, til og med hjulsettet leveres med det eksklusive materialet. Det er selvsagt ikke hvilken som helst type karbon som er brukt på vidunderet, FACT 9R er absolutt ikke den enkleste karbontypen Specialized bruker.

Resultatet er en sykkel på 2,1 kg, altså hele 4,7 kilo lettere enn UCIs nedre vektgrense på 6,8 kg. Skal du bruke denne i Tour de France, må du altså legge på blyvekter tilsvarende 4,7 kg. Det vanligste er selsvagt å lage balansesykler i tre eller metall, noe som selvsagt gjør de en del tyngre.

specialized-hotwalk-carbon-2
KARBONSTYRE: Selvsagt er det karbonstyre. Duh!

Det er verdt å notere seg at vektgrensen på ryttere på denne sykkelen er 18 kg, sånn tilfelle du hadde tenkt å sette KOM i Tryvann.

Voksne merker kanskje ikke dette når de bærer den lille sykkelen frem og tilbake til bilen, men Specialized mener at også de minste har glede av lette karbonsykler. Sykkelen veier cirka halvparten av det som er vanlig for en balansesykkel.

En skulle kanskje tro at det var en 1. april-spøk, men vi lover at også dette er helt sant: Også styret er laget i karbon - og det er laget for å passe små barnehender. Brukere av balansesykler vil ha store problemer med å holde rundt holkene på et styre tilpasset voksnes hender, og selvsagt har styre og holker en mindre diameter på Hotwalk Carbon.

specialized-hotwalk-carbon-6
FÅ DEM HEKTA TIDLIG: Specialized gjør det de kan for å få selv små barn hekta på karbon.

Selv om dette virker som et skikkelig vidunder for de minste har vi notert oss for et par minuser. Hotwalk kommer uten skivebremser, faktisk kommer den uten bremser i det hele tatt. Nå er det strengt tatt ikke bremser på en balansesykkel sånn uansett, men vi synes Specialized kunne hatt det sånn bare for å vise oss hva de virkelig er gode for.

Specialized beskriver nemlig selv hele prosjektet som «a little bit ludicrous».

Vi kommer ikke tilbake med en test av denne.

specialized-hotwalk-carbon-3
KARBONHJUL: Selvsagt er det karbonhjul! DUH!