BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 
  
Den første fellesstartetappen preges ofte av offensiv kjøring i starten, ettersom mange ryttere har lyst å komme seg i posisjon til å kjempe om klatretrøya. I dag gikk derimot bruddet på første forsøk og fire ryttere kom seg med, deriblant Cannondale-rytter Taylor Phinney. Amerikaneren tok to av to mulige klatrepoeng underveis på etappen og blir dermed å finne i klatretrøya i morgen.
   
LES MER: THOMAS I GULT

Slik som i går ble også dagens etappe en våt affære, og de sleipe veiene skapte nok en gang problemer for rytterne. Vel 25 kilometer før mål gikk Katusja-rytter Marco Haller ned i en rundkjøring og dro med seg en haug med ryttere. Blant de uheldige var sammenlagtfavorittene Chris Froome og Romain Bardet. Spesielt Froome fikk en trøblete ferd tilbake til hovedfeltet med både bytte av sykkel og oppskrapet bakende. Hovedfeltet hadde kontrollert bruddet med jernhånd hele etappen, men den store velten skapte kaos i hovedfeltet som smått mistet grepet på bruddet.
  

Annonse

LEDER: Geraint Thomas beholdt ledelsen i sammendraget. Foto: Kristof Ramon
      
Kaoset sørget for stor spenning mot slutten av etappen, men hovedfeltet fikk etterhvert organisert seg og hentet bruddrestene én kilometer før mål. På oppløpet var alle spurtkanonene samlet i front, og vår egen Alexander Kristoff lå godt plassert. Da forhåndsfavoritten Marcel Kittel klinte til med 200 meter igjen var det imidlertid liten tvil om hvem som er feltets raskeste mann. Den høyreiste tyskeren krysset målstreken først og tok dermed sin tiende etappeseier i Tour de France-sammenheng. 
    
BLI MED PÅ SAMLING 2018: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival 
 

AUF WIEDERSEHEN: Marcus Burghardt og resten av Tour de France-sirkuset forlot i dag Tyskland, og ankom Belgia. Foto: Kristof Ramon
      
Alexander Kristoff hadde en skuffende spurt da han stivnet på de siste metrene og trillet over streken som nummer 15.  Edvald Boasson Hagen kom i mål som nummer 19, mens Vegard Stake Laengen trillet over mål i bakre del av hovedfeltet. Geraint Thomas satt trygt i hovedfeltet og beholdt ledelsen i sammendraget. Marcel Kittel tok over ledelsen i poengkonkurransen og blir å finne i grønn trøye i morgen, mens Stefan Küng beholdt ledelsen i ungdomsskonkurransen. I morgen venter en mer kupert etappe, hvor Edvald Boasson Hagen har reelle muligheter på etappeseier. 
    
Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: