/ samling

Velkommen til Samling 2018!

– Det blir serpentiner i massevis, lover ruteplanlegger Frank Wøien Mo.

Sist oppdatert 28. april 2016 kl 13.24
TURER SOM DETTE: Bli med på Samling 2016, og du kan boltre deg i slikt terreng! Foto: Kristoffer Kippernes
TURER SOM DETTE: Bli med på Samling 2016, og du kan boltre deg i slikt terreng! Foto: Kristoffer Kippernes

30. august til 2. september er det klart for Samling 2018, det eneste arrangementet av sitt slag i Norge. Samling er en sykkelfestival som har fokus på selve syklingen, uten konkurranse-element. Arrangementet strekker seg over fire dager, fra torsdag til søndag.

Etter to år i Fagernes sentrum flytter vi nå vår årlige sykkelfestival noen kilometer, og slår oss til på Gomobu fjellstue.

Vi sykler for å se verden, og fordi det er minst like morsomt i gruppe som alene.

SPØRSMÅL? Send e-post og du får svar på det du lurer på om Samling 2018

I Fagernes har den lokale sykkelgudfaren Frank Wøien Mo for lengst satt i gang med å planlegge ruter og opplegg. Mo er like mye lokalentusiast som han er soigneur i Team Joker, og har tidligere guidet Landevei i området.
Etter å ha tatt en ekstra titt på kartet, var det enkelt å forstå at det var her Samling måtte bli.

– Her skal vi vise frem Valdres på sitt aller beste, og med det mener jeg at vi skal innom europaveg, riksveg, fylkesveg, kommuneveg og til og med stølsveg. Jeg har en våt drøm om også å få til sykling på en flyplass, men kan ikke love det ennå, forteller Mo.

OMSVERMET: Frank Mo er soigneur i Joker Byggtorget, og vant med å gjete syklister. Foto: Selfie.

De lengste turene vil gå unna i et jevnt tempo, men Mo legger opp til turer for alle. Her kan du trygt ta med din bedre halvdel, enten det er han eller hun som er sterkest. Vi ønsker også å presisere at vi fram mot Samling 2018, vil gjøre en enda bedre jobb med å legge opp til turer for deg som sykler 400 mil i året og elsker å bruke lørdagene til å barbere leggene, og også for deg som liker å sykle ned til Tjuvholmen og drikke et glass vin, ikke ser problemet med å sykle med terrenghjelm eller fortsatt sykle med pedaler med refleks.

– For de som ikke vil kjøre så langt skal vi legge opp ruter der det blir god tid til kulinariske stopp. Det skal være smaksopplevelser og utsikt parallelt uten å sykle seg fordervet. 

KUPERT

Valdres er et dalføre, og da kommer en ikke utenom bakker. Langs de mange store innsjøene og oppe på fjellplatåene er det store flater, men skal du opp dit må du klatre. Klatringen vil selvfølgelig bli tatt i gruppas tempo, men det vil selvfølgelig være mulig å gi litt ekstra gass for de som vil.

TIL VÆRS: I dalsidene rundt Valdres finner vi utallige lange og harde klatringer. Foto: Kristoffer Kippernes.

RØFT UNDERLAG

Sykling på grus er en trend som har tatt av de siste årene. Dette er dog noe Mo mener må være en nyhet kun i storbyene. De fleste grusveiene i Valdres består av hardpakket oljegrus, og selvsagt vil noen av rutene gå innom grusen også.

Det blir ingen rene grusturer, men en liten runde innom grusen åpner opp for langt større rutevalg.
Samme følelse som i Strade Bianche blir det neppe, for her er veiene koksgrå. 

– Det som er kult med å kjøre grus så sent på året at de har vært gjennom hele sommerføret, de er finpakkede og knallharde. Da går det så vanvittig fort, det er  mindre motstand enn på asfalt. Vi skal også innom et par skikkelig svingete stølsveger, det må til om en skal få seg en øl og god ost, sier Mo.

KNALLHARDT: Oljegrusen i området er rask. Her fra strekningen mellom Vaset og Hemsedal. Foto: Kristoffer Kippernes.

LOKALE GUIDER

Titter du nærmere på et kart finner du hundrevis av forlokkende svinger. Det er serpentinsvinger i nær sagt alle dalsider, men med mindre du er lokalkjent er det umulig å si hvor en skal gjøre av seg.
Mo har et knippe guider som er klare til å vise deg de beste rutene.

–  Vi skal ha med flest mulig lokale ryttere som guider. I tillegg til undertegnede er brødrene Tormod og Olav Ulven klare, også har vi også Stian Ulberg, en innflytter som har funnet seg godt til rette på setet. Vi skal selvsagt også ha med primus motor og sponsor Eivind Fossheim fra Fossheim Sag & Høvleri, han er en seig dieseljævel som kommer til å guide de lengste turene, sier Frank.

FØLGEBIL

Alle turene på Samling 2018 er guidet, og på nesten samtlige turer vil det være med følgebil.

Her kan det stappes ekstra tøy, jakker som gjorde det for varmt, reservehjul- og sykler samt syklister som av en eller annen grunn ikke skulle fungere lenger.

Mo jobber i skrivende stund med stoppesteder langs veien, men kan bekrefte at Valdres’ mange matskatter er å få smakt under Samling.

TØFFE-TØFF: Brødrene Ulven, Olav og Tormod Altså, blir to av guidene på Samling 2018. Foto: Kristoffer Kippernes.

 

Publisert 28. april 2016 kl 13.24
Sist oppdatert 28. april 2016 kl 13.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen