Thor Hushovd

Thor Hushovd er den største norske landeveissyklisten gjennom historien med meritter som ti etappeseire i Tour de France og VM-gull. I 2023 jobber er han ekspertkommentator i TV 2.

Før Thor Hushovd la opp som proffsyklist i 2014 rakk han å sette sitt preg på sykkelverden ved å blant annet ta VM gull under verdensmesterskapet i Australia, 10 etappeseire i Tour de France, og etappeseire i Giro d’Italia og Vuelta a España. 

Etter han la opp har Hushovd vært ekspertkommentator for TV 2 sin dekning av Tour de France, lansert sykkelvogn under eget navn, og vært involvert i en rekke norske sykkellag.

I mars 2023 ble det kjent at han gjør comeback i TV 2, denne gangen som ekspertkommentator sammen med Christian Paasche.

annonse
Hva gjør Thor Hushovd nå?

Fra sitt hjem i Monaco har Thor Hushovd de siste årene blant annet lansert sykkelvogner under eget navn, og investert i sykkelmerket Fara. Han jobber også som ekspertkommentator for TV 2 under Tour de France.

Hvor mange etapper i Tour de France vant Thor Hushovd?

Thor Hushovd vant 10 etapper i Tour de France mellom 2002 og 2011. Den meste kjente er kanskje «Mirakelet i Lourdes», den 13. etappen i 2011.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen