At Thor Hushovd har spilt en nøkkelrolle for å bringe norsk sykkelsport dit den er i dag råder det liten tvil om. For en av dem som har hatt som jobb å foredle Hushovds resultater til vekst i sykkelsporten, er nyheten særlig trist.

– Jeg må jo si at det, at dette må være den mest vemodige dagen siden jeg har vært i den rollen jeg har nå. Han har betydd utrolig mye, ja han er den som har betytt suverent mest for norsk sykkelsport gjennom tidene. Han er en storhet. Han har brakt sporten dit det er i dag, og uten han hadde vi ikke i nærheten. Det er en viktig epoke som er over, jeg synes det er vemodig, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedeman Hansen. 

Han har full forståelse for avgjørelsen:

– Jeg skjønner han. Ting tar jo slutt, legger han til. 
Sykkelmiljøet har lenge lurt på hva som skjedde rundt Hushovd, og i kretsene rundt Hushovd selv har det vært enda mer tydelig at noe er galt. Tiedeman Hansen er ikke overrasket, selv om han skulle ønske det var annerledes:  

– Jeg har skjønt det på noen telefoner siste dagene, så jeg har vært forberedet. Jeg kjenner broren godt (Ronny Hushovd, red. anm), og jeg har skjønt han har slitt med motivasjonen. Han har opplevd alt, han har fått på plass alt det han vil, og på et eller annet tidspunkt skjønner jeg at det blir vanskelig å motivere seg selv lenger, legger han til.