– ­Jeg er veldig takknemlig for å være tilbake hos TV 2, og ikke minst hos den flotte sykkelgjengen i denne kanalen, sier Thor Hushovd.

Hushovd var i tre år med i kanalen som sykkelekspert, men takket for seg tidlig i 2021. Denne gangen får han en helt ny rolle.

Under sommerens Tour de France skal 45-åringen være ekspertkommentator og makkeren til Christian P. Paasche.

– Fra sist gang jeg var innom vet jeg at jeg her kommer til et veldig godt miljø, med bra mennesker og hvor det er mye kunnskap. Jeg gleder meg til å sitte flere timer i boksen sammen med Christian Paasche, som jeg mener er tidenes formidler og selve stemmen av sykkel, sier han til TV 2.

PSST! Les vår test av Thor Hushovds sykkelvogn!

Paasche er selv veldig glad for at Thor Hushovd blir hans sidemann under sommerens ritt.

– Jeg syns det er veldig spennende. Jeg har alltid vært heldig med dem jeg har fått kommentere sykkel med, og det ser ut som den flaksen fortsetter, sier Paasche.

Samtidig som Hushovd kommer inn, betyr det at Mads Kaggestad vil få en ny rolle som ekspert.

– Sammen med Dag Otto Lauritzen, Mads Kaggestad og Magnus Drivenes utgjør Thor et råsterkt ekspert-lag som vil gjøre sykkelsendingene enda mer interessante og engasjerende på TV 2. Vi sender sykkel 191 dager i 2023. Vi satser mer enn noen gang og inviterer seerne til 1000 timer med sykkelfest, forteller sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

HEMMELIG MØTE: Uno-X-sjef Jens Haugland, Thor Hushovd og Tour de France-sjef Christian Prudhomme møttes i Paris før jul. Foto: Wordup Projects / Cor Vos
Les også
Uno-X-sjefen tok med Hushovd i hemmelig Tour de France-møte.

Hushovd kommer allerede denne uken til å debutere i sin nye rolle under Catalonia rundt, som startet mandag. Der skal han kommentere de tre siste etappene, fra fredag til søndag.

«Oksen fra Grimstad» tok selv ti etappeseire i Tour de France under sin karriere, samt VM-gull i 2010.

OKSEBRØL: Thor Hushovd herjet plutselig i fjellene i Tour de France 2011. Det ga ham to individuelle etappeseire, syv dager i gul trøye og seier på lagtempoen. Foto: Cor Vos.
MIRAKELET I LOURDES: Thor Hushovd vinner den 13. etappen av Tour de France i 2011, ikledd VM-trøya. Foto: Cor Vos