Hushovd tatt ut til VM

Norges Cykleforbund holdt pressekonferanse, og disse rytterne skal forsvare norges ære i Firenze.

Sist oppdatert: 5. september 2013 kl 11.14
KLAR: Hushovd ble etter sterk kjøring i sommer, samt sin lange erfaring, tatt ut til årets VM i Firenze. Foto: Cor Vos.
KLAR: Hushovd ble etter sterk kjøring i sommer, samt sin lange erfaring, tatt ut til årets VM i Firenze. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Sykkel-VM avholdes i år i Firenze i Italia, og det er en meget kupert løype som venter rytterne på fellesstarten. Det har derfor vært mange åpne spørsmål i forbindelse med Norges VM-uttak. Det var lenge uklart hvor mange plasser Norge faktisk hadde til rådighet, men etter at UCI, det internasjonale sykkelforbundet, fikk stokket regelverket skikkelig, ble det bekreftet tre plasser til Norge.

Thor Hushovds form har vært en konstant hodepine for ledelsen hele sesongen. Landslagssjef Stig Kristiansen uttalte tidligere i år at om Hushovd er i form, vil han være en sterk outsider i denne løypen. Hushovd har vært en av de mestvinnende proffene i sommer, men han har primært hevdet seg i mindre ritt, i en del av sesongen hvor mange av proffene har en pause.

Er han sterk nok for en god VM-prestasjon?

Løypens profil er meget krevende, og passer helt klart for lettere ryttere. Vi ser for eksempel at Tour de France-vinner Chris Froome tar sikte på å kjøre mesterskapet. I tillegg ser vi i disse dager Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez kjøre sterkt i Vuelta a España.

For det er et ubestridelig faktum at ryttere som har kjørt Vueltaen, normalt sett gjør det bra i VM.

Presseansvarlig i Norges Cykleforbund Per Erik Mæhlum ønsket velkommen, og presenterte kort ruten til årets ritt. Sportssjef Hans Falk presenterte grener og øvelser.

Landslagssjef Stig Kristiansen presenterte laguttaket, og det lyder som følger:

Herrer:
- Lars Petter Nordhaug
- Edvald Boasson Hagen
- Thor Hushovd

Reserve:
- Vegard Stake Laengen
- Alexander Kristoff

Kristiansen forteller at Nordhaug er den som var enklest å ta ut, grunnet hans kapasitet i slike løyper, samt store prestasjoner i lignende terreng i fjor. Edvald har vært et spørsmålstegn etter velten i Tour de France. Hushovd er tatt med på grunn av sin gryende form, erfaring og store kapasitet i slike løyper. Kristiansen forteller at Kristoff blir værende hjemme, da løypeprofil og formutvikling ikke taler i hans retning.

– Målet er medalje. Lista er lagt ganske høyt, vi har to VM-medaljer på de siste tre mesterskapene, så ja, målet er høyt, forteller Kristiansen om planen for VM.

U-23 Tempo
- Amund Grøndahl Jansen
- Truls Engen Korseth

U-23 Fellesstart
- Oskar Svendsen
- Sven Erik Bystrøm
- Odd Christian Eiking
- Sondre Holst Enger
- Bjørn Tore Hoem
- Fredrik Strand Galta

Her erstatter Eiking Kristoffer Skjerping, til manges store overraskelse. Kristiansen begrunner uttaket med Eikings prestasjoner den senere tid, men forteller at avgjørelsen ikke var enkel.

VM-uttaket for kvinner blir bekreftet i neste uke.

Publisert 5. september 2013 kl 11.14
Sist oppdatert 5. september 2013 kl 11.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen