Hva nå, Thor Hushovd?

OPPSUMMERT: Thor Hushovd må finne seg ny arbeidsgiver, mens Fabian Cancellara krasjet stygt. Se bilder og les om flere av ukens begivenheter i Oppsummert!

Sist oppdatert: 9. juni 2014 kl 09.20
HADEBRA, BMC: Thor Hushovd blir ikke å se mer i BMC-drakt etter denne sesongen. Foto: Cor Vos
HADEBRA, BMC: Thor Hushovd blir ikke å se mer i BMC-drakt etter denne sesongen. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Forlater BMC

Det ble forrige uke kjent at Thor Hushovd forlater BMC etter denne sesongen. Nordmannens kontrakt går ut etter denne sesongen og BMC ønsker ikke å signere ny kontrakt med Hushovd. Siden han kom til BMC i 2012 har han slitt med å levere de store resultatene og har også en høy lønning. Dermed går det altså mot et lagskifte. Sondre Holst Engers nye arbeidsgiver IAM Cycling skal visstnok være et av alternativene. Hushovd kjemper for øyeblikket om en plass i Tour de France i Critérium du Dauphiné, som startet med en 10,4 km lang tempo. Her ble BMC-rytteren nr. 148, 1 minutt og 22 sekunder bak vinneren Chris Froome.

Wiggins ikke til Touren

Etter å ha skværet opp med Chris Froome foran denne sesongen og erklært seg klar for en hjelperytter-rolle, virket det som det var duket for et gjensyn med Tour de France for Bradley Wiggins. Men etter en periode med rykter og diskusjoner om Wiggins skulle til Touren eller ikke bekreftet briten selv at han ikke blir å se i sommerens Tour. Hva som har skjedd er usikkert, men det virker som Chris Froome har gitt beskjed om at han ikke ønsker Wiggins på laget. Wiggins har i år kjørt sitt eget opplegg og har ikke kjørt noen av rittene Froome og hans utvalgte hjelperyttere har kjørt. I 2012 raste konflikten på bakrommet da Froome angrep sin kaptein Wiggins ved to anledninger. Wiggins har vist god form i det siste og vant Tour of California i mai. Wiggins sier at han vurderer sine alternativer og at det ikke er sikkert han kjører for Team Sky neste sesong. 

Dansk og tysk dynamitt

På Fränk og Andy Schlecks hjemmebane gikk Tour of Luxembourg av stabelen forrige uke. Lillebror Andy hadde lite å vise til, mens Fränk ble nr. 8 på siste etappe. Noen som hadde noe å vise til var Matti Breschel og André Greipel. Etter at Danny Van Poppel vant den innledende prologen var det Greipel som var sterkest på rittets første etappe. Tyskeren, som for fullt er tilbake etter kragebeinsbrudd i Gent-Wevelgem, viste at Tour de France-formen er i anmarsj og vant også rittets siste etappe. Da etter å ha vært i brudd og kjørt solo på slutten! Danske Breschel endte også opp med to etappeseiere, i tillegg til å vinne sammenlagt. Dansken som har hatt et par tøffe sesonger virker å være tilbake på et høyt nivå og kunne juble for en strålende uke.

Stygg kræsj for Cancellara

Under rekognosering av tempoetappen i Tour de Suisse, som starter lørdag, veltet Fabian Cancellara stygt. Heldigvis gikk det relativt godt. Sveitseren endte opp med noen heftige skrubbsår, men ingen brudd. 

canceskjermdump
canceskjermdump
Publisert 9. juni 2014 kl 09.22
Sist oppdatert 9. juni 2014 kl 09.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen