Thor Hushovd forlater BMC

Etter tre sesonger med nordmannen på laget ønsker BMC ikke å forlenge kontrakten til Thor Hushovd.

Sist oppdatert 7. juni 2014 kl 13.11
Slutt mellom Hushovd og BMC. Oksen fra Grimstad må finne seg en ny arbeidsgiver. Foto: Cor Vos
Slutt mellom Hushovd og BMC. Oksen fra Grimstad må finne seg en ny arbeidsgiver. Foto: Cor Vos

Thor Hushovd har syklet for amerikanske BMC siden 2012, men nå virker det som om eventyret er over for Oksen fra Grimstad. Hushovd bekrefter ovenfor TV2 at kontrakten, som løper ut til høsten, ikke kommer til å bli fornyet. 

Interessen for en rytter av Hushovd sitt kaliber vil selvfølgelig være stor, men med få resultater de siste sesongene og en høy lønning vil det kunne bli krevende å finne en ny arbeidsgiver. Et lag som Team Europcar vil også være en god match for Hushovd, men det er usikkert på om det franske laget har ressursene til å signere en så stor profil. 

Sveitsiske IAM Cycling har midlene og et ønske om å hevde seg i klassikerne. Hushovd vil være en naturlig forsterkning til IAM laget som har plukket opp flere BMC ryttere tidligere, og har signert spurttalentet Sondre Holst Enger på en stagiaire-kontrakt til høsten.

Svaret får vi ikke før senere i sommer, da det ikke er lov å signere for et nytt lag før 1.august. Ellers blir det spennende å se om dette påvirker Hushovd sine sjanser for å sykle Tour de France. Siden rankingpoengene, som bestemmer hvilke lag som får World Tour status følger hver enkeltrytter, har lagene en tendens til å sette ryttere uten fremtid i laget på sidelinjen ut resten av sesongen.

Hushovd sitt neste ritt er Critérium du Dauphiné, som går fra 08.06 til 15.06. Det er viktig å vise form her om man skal få en plass i Tour-troppen. Uttakene til de ulike lagene kommer en gang rundt de nasjonale mesterskapene, som går av stabelen om tre uker.

Publisert 7. juni 2014 kl 13.11
Sist oppdatert 7. juni 2014 kl 13.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen