– Jeg synes ikke jeg har vært feig, svarte Thor Hushovd, da norsk presse ville vite hva han synes om anklagene fra Betsy Andrieu, en av de først personene som talte Lance Armstrong dopingregime midt i mot.

Siden pressekonferansen startet, og 90 minutter frem i tid var det bare kommet to spørsmål som ikke handlet om doping.

Som Hushovd selv sa da han viste frem et bilde fra en oppløpsside på vei mot en stor seier:

– Jeg har vunnet masse sykkelløp, dere vil ikke spørre om det da?

Det ville forsamlingen ikke.

Thor Hushovds presselansering av sin nye bok «Thor», handlet mer om Lance Armstrong og doping enn om Thor Hushovds opplevelser som resulterte i boken.

– Jeg synes ikke det har vært mitt ansvar. Da måtte jeg ha valgt om det var det jeg skulle jobbe med, eller om jeg skulle være syklist.
Thor Hushovd gjentok dette gang på gang, da han fikk spørsmål på spørsmål om hvorfor han ikke gjorde mer for å fortelle det han visste om doping i sporten.

Akkurat der var han like tydelig nå, som han har vært gjennom hele karrieren.
Uansett, Thor Hushovds nye selvbiografi skrevet sammen med Jostein Ravnåsen ble presentert, og er om ikke lenge tilgjengelig for salg. 

Boken, på over 500 sider, er Thor Hushovds egen beretning om livet som proffsyklist, og er en ærlig og åpen beretning om det han gikk igjennom både på og av sykkelen. Boken er rikt illustrert med bilder fra hele karrieren.
Det første kapittelet handler om VM-gullet, og de 19 neste tar for seg hele karrieren i kronologisk rekkefølge.

Vi kommer tilbake med en anmeldelse av boken.