Norsk profflag satt på vent

Thor Hushovds WorldTour-drøm blir ikke realisert i 2017.

Sist oppdatert: 23. juni 2016 kl 12.52
SETTER NORSK PROFFLAG PÅ VENT: Thor Hushovd skriver på Instagram at planene om et norsk profflag i 2017 ikke blir noe av. Foto: Cor Vos.
SETTER NORSK PROFFLAG PÅ VENT: Thor Hushovd skriver på Instagram at planene om et norsk profflag i 2017 ikke blir noe av. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

I dag annonsert Thor Hushovd på sin Instagram-profil at han har skrinlagt planene om et norsk profflag i 2017. Mannen med 10 etappeseire i Tour de France skriver videre at han har jobbet hardt for at prosjektet skulle bli en realitet, men at det dessverre ikke har gått i orden likevel.

Thor sier også at han har hatt mange god og interessante møter med potensielle samarbeidspartnere, og at dialogen vil fortsette med dem og andre potensielle sponsorer i fremtiden. Avslutningsvis uttaler 38-åringen at han har lært mye av prosessen, og at han vil ta med seg erfaringene videre i møte med nye utfordringer. 

11 måneder har gått siden den tidligere verdensmesteren annonserte prosjektet, men et utfordrende sponsormarked har satt en stopper for laget, som Hushovd håpet skulle væren en del av WorldTouren, og følgelig delta i Tour de France 2017. Dermed er det mye som tyder på at vi må vente enda noen år på et profflag med base i Norge. 

I skrivende stund har vi 12 norske proffer, og ingen blir overrasket om det tallet øker ytterligere etter årets sesong. Kvaliteten på ryttermaterialet er det altså lite å utsette på, men dagens kunngjøring er en smertelig påminnelse om at man er nødt til å ha store finansielle muskler i ryggen om man vil være med på leken i sykkelsportens øverste divisjon. Et WorldTour-lag koster nemlig fra 50 til 150 millioner norske kroner i året. 

Lav oljepris og generelt dårligere tider i norske økonomi har gjort det ekstra vanskelig for Hushovd å skaffe pengene som trengs, selv om eks-proffen har gått svært bredt ut i sin søken etter samarbeidspartnere for laget. Forhåpentligvis betyr ikke dagens annonsering at prosjektet ikke kan bli noe av i fremtiden, men heller at det blir utsatt et år eller to. Neste års VM i Bergen bør kunne gi sykkelinteressen her til lands et ytterligere oppsving. 

Publisert 23. juni 2016 kl 12.52
Sist oppdatert 23. juni 2016 kl 12.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen