Mathieu van der Poel var med på alt av angrep på de siste kilometerne av semi-klassikeren Le Samyn på tirsdag, men mange lurte på hvorfor han ikke satte seg foran og kjørte, eller angrep selv.

Det var lett å anta at han bare forsvarte angrepene slik at lagkameraten Tim Merlier skulle kunne vinne spurten, noe som også viste seg å bli resultatet til slutt.

Tim Merlier vant så vidt foran Rasmus Tiller fra Uno-X, men årsaken til at Mathieu van der Poel ikke kjørte mer offensivt på slutten har en naturlig, og skummel forklaring.

Høyresiden av styret knakk tvert av - over girhendelen.

– Jeg følte meg sterk, men jeg kunne ikke spurte eller kjøre offensivt fordi styret knakk på en av de siste brosteinspartiene, sier han til wielerflits.nl.

Akkurat hvorfor styret knakk er uklart, men på tv-bildene kunne vi se at den nedre delen av bukken hang og slang i bremsestrømpen og Di2-ledningen.

mathieu-van-der-poel-knakk-styret-2
UKJENT ÅRSAK: Det er ikke klart hvorfor styret knakk, men Van der Poel var ikke involvert i velt eller uhell underveis. Foto: Cor Vos.

– Jeg kunne ikke kjøre for meg selv, og jeg ga beskjed på radioen at vi skulle kjøre for Tim Merlier. Jeg gjorde alt jeg kunne for å nøytralisere angrepene, og det var jo litt rart å ikke angripe selv eller prøve å kjøre det inn til en spurt. Jeg er glad for at Tim tok seieren, sier han.

Etterhvert som målstreken nærmet seg kjørte Van der Poel knallhardt for å strekke feltet før spurten, med et merkelig grep om det som var igjen av styret. Han satte seg opp 500 meter før mål, der Merlier avgjorde foran Tiller.

Van der Poel reiser nå til Italia for å kjøre grusklassikeren Strade Bianche førstkommende lørdag. Så langt har vårklassikerne vært skånet for det verste været, men til helgen er det igjen meldt regn.

Van der Poel skulle aller helst hatt sol, men av helt andre årsaker enn en kanskje skulle tro.

– Jeg er i god form, bedre enn da jeg dro til Strade Bianche i fjor. Strade Bianche er et mer teknisk ritt når det er sol og tørt, for da er løypa full av tørt støv og løs grus, sier han.