Søndag tok Mathieu van der Poel en overbevisende etappeseier i sin sesongdebut på landeveien i UAE Tour.

Etter en lang dag i sidevinden var det en mindre gruppe som kom samlet til mål på den første etappen av etapperittet. I spurten var Van der Poel utilnærmelig og startet sesongen på perfekt vis.

Annonse

Men nederlenderen rakk imidlertid ikke å vise seg i rittets ledertrøye på mandagens tempoetappe.

Det var det nederlandske sykkelnettstedet WielerFlits som første meldte at Alpecin-Fenix hadde trukket seg fra rittet, etter en positiv koronatest blant støtteapparatet.

Like etter bekreftet laget dette selv, i en melding på Twitter.

- Vi kan bekrefte at vi har trukket oss fra rittet. Mer informasjon vil bli gitt senere. Velværen til alle involvert er vår fremste prioritet.

Arrangør RCS Sportt, skriver at laget, i samråd med arrangør, har bestemt seg for å trekke seg fra rittet, for å sikre rittets boble.

- Laget ble gjort kjent med en positiv test fra en person i støtteapparatet, etter en runde med tester gjort søndag kveld. Etter å ha mottatt resultatet ble denne personen umiddelbart satt i isolasjon, og alle de som har vært i kontakt med denne personen er også i karantene, i tråd med protokollen til arrangøren og de forente arabiske emiraters helsemyndigheter.

I løpet av de neste dagene skal alle i laget, ryttere og støtteapparat, gjennomgå nye tester.

UAE Tour fortsetter mandag med en 13 kilometer lang individuell tempo. I stedet er det nå David Dekker (Jumbo-Visma), som vil ikle seg rittets ledertrøye, etter å ha blitt nummer to på gårsdagens etappe.

Fjorårsutgaven stoppet av korona

I fjor ble rittet stoppet etter fem av syv etapper, da det brøt ut smitte blant flere lag i rittet.

Det endte opp med at fire lag ble sittende i en 14 dager lang karantene i Emiratene, deriblant Carl Fredrik Hagen og Sven Erik Bystrøm.

Til årets utgave hadde arrangøren organisert to chartrede fly fra Paris og Milan, og har gjort omfattende testing i forkant av rittet, for å sørge for trygge omstendigheter for rytterne.