Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel er en av sportens mest populære ryttere, og har allerede vunnet Flandern rundt og tatt etappeseier i Tour de France.

Mathieu van der Poel er regnet som en av denne generasjonens største sykkeltalenter. Han konkurrerer hele året og er fem ganger verdensmester i cyclocross, senest i 2023, og har seire i terrengsykkel, men hovedfokuset hans er på landeveissykling.

Van der Poel sykler for det belgiske laget Alpecin-Deceuninck, hvor han har hatt stor suksess. Høsten 2020 slo han erkerival Wout van Aert i spurten og vant Flandern rundt. 26-åringen har enestående tekniske ferdigheter på sykkelen, kombinert med en unik kapasitet. Han er gjerne kjent for å gjøre hårreisende angrep - og lykkes med det.

Våren 2021 tok han en vanvittig sterk seier i Strade Bianche, før han kort tid leverte et utrolig stunt i Tirreno-Adriatico, hvor han på en knallhard etappe gikk solo med 65 kilometer til mål.

Sommeren 2021 debuterte han i Tour de France og tok sin første etappeseier allerede på den andre etappen, og tok samtidig den gule trøyen.

Van der Poel er barnebarn av Tour de France-legenden Raymond Poulidor.

annonse
Hvilket lag sykler Mathieu van der Poel for?

Han sykler for det belgiske laget Alpecin-Fenix, som er registrert som et ProTeam, på sportens nest øverste nivå.

Hvor mange etappeseire i Tour de France har Mathieu van der Poel?

Van der Poel debuterte først i Tour de France i 2021, som 26-åring. Han vant allerede på den andre etappen, hvor han også tok den gule trøyen.

Hvor mange VM-titler har Van der Poel?

Van der Poel er blitt verdensmester i cyclocross fire ganger. Hans beste resultat fra landeveien er 43. plass under VM i Yorkshire.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen