Som vinner av UCI Europe Tour, rankingen under World Tour-nivå, hadde Alpecin-Fenix sikret seg et wildcard til alle de tre Grand Tourene i 2021.

Til det nederlandske sykkelnettstedet Wielerflits bekrefter lagets eier, Christoph Roodhooft, at laget kommer til å stille i alle treukersrittene.

Annonse

I 2019 var det Total Direct Énergie som vant Europe Tour, men det franske laget sa fra seg plassen i fjorårets Giro d'Italia.

- Vi har bestemt oss for å starte de tre Grand Tourene. I tillegg til Tour de France, er det logisk å sykle Giro d'Italia, med Fenix som italiensk sponsor. I tillegg har også Vuelta a España blitt lagt til programmet vårt i mellomtiden, forteller Roodhooft til Wielerflits.

I tillegg til de 18 World Tour-lagene som automatisk er kvalifisert til, har arrangørene tre wildcards (invitasjoner) å dele ut. Det ene er imidlertid holdt av til Europe Tour-vinneren.

Med ja fra Alpecin-Fenix blir det dermed tøff konkurranse om de øvrige plassene. I Giro d'Italia i 2020, ga RCS Sport innpass til de tre italienske lagene Androni-Sidermec, Vini Zabù-KTM og Bardiani-CSF-Faizanè.

I Tour de France ga ASO innpass til de franske lagene Arkéa-Samsic og B&B Hotels - Vital Concept, mens i Vuelta a España var det de spanske lagene Burgos-BH og Caja Rura - Seguros-RGA som fikk stille til start.

Erkerivalen har allerede tre Tour-etappeseire

I 2021 blir det første gang det Alpecin-Fenix sykler en Grand Tour. Det nederlandske laget har hatt en kombinert satsing på landevei, sykkelkross og terreng de siste årene, men i følge med stjernerytter Mathieu van der Poel sin store suksess på landeveien, satser laget nå mer og mer der.

Van der Poel har allerede bekreftet at han sykler Tour de France i 2021, før han skal sykle terrengrittet under OL i Tokyo.

- Jeg tror jeg skylder sponsorene å delta i Tour de France, har Van der Poel sagt i et intervju med Sporza.

Nederlenderens store rival, Wout van Aert, fikk sin Tour-debut allerede i 2019. Der spurtet han inn til seier på den 10. etappen, før han noen dager senere måtte stå av etter skrekkskaden i Pau, da han flerret opp låret i et sperregjerde.

I 2020 fortsatte han suksessen, da han fulgte opp med ytterligere to etappeseire.

Under fjorårets sesong fikk vi også en etterlengtet klassikerduell mellom Van Aert og Van der Poel, da de kom sammen til mål i Flandern rundt i oktober. Der var det Van der Poel som trakk det lengste strået.

I 2021 får vi trolig de første duellene mellom duoen i verdens største sykkelritt også.