Arrangørene av de belgiske vårklassikerne, Flandern Classics, bekreftet overfor media at den berømte vårklassikeren er tilbake på terminlista på sitt tradisjonelt tidspunkt i 2021: På våren. Men rittene må høyst sannsynligvis arrangeres uten publikum, folkefest og øl langs løypa. 

– Det er ikke optimalt å arrangere uten publikum og folkefest, men det aller viktigste er å arrangere rittene, sier daglig leder i Flandern Classics, Tomas Van Den Spiegel til den belgiske avisen De Morgen. 

Annonse

Han sier at rittlederne har begynt å legge planer for ritt uten tilskuere. 

– Det vil ikke være tillatt for fans å stå langs løypa. Det vil være felles for alle vårklassikerne neste år, sier Van Den Spiegel. 

Datoene for de belgiske klassikerne til Flanders Classics 2021 blir som følger:

Gent-Wevelgem
TILBAKE: Vårklassikeren Gent-Wevelgem skal arrangeres til normal tid i 2021 - på våren. Foto: Cor Vos

Koronasikrer rittene
I år måtte flere av klassikerne tidlig på sesongen avlyses. Noen få, inkludert Flandern Rundt, fikk gjennomført sine ritt i oktober, i modifiserte former, mens franske myndigheter satte foten ned for Paris-Roubaix som skulle vært arrangert i slutten av oktober. 

Nå er ambisjonen å unngå avlysninger i størst mulig grad i 2021, og både det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og rittarrangørene jobber med å legge en mest mulig tradisjonell rittkalender for neste år.

Koronapandemien er langt fra over, og det er ingen tvil om at restriksjoner og tiltak vil videreføres langt inn i 2021. Derfor videreføres «boble-konseptet» som sykkelsporten har utviklet for å hindre at rytterne og lagene blir smittet også neste sesong. Konseptet skal også bidra til å unngå at rittarrangementene blir kilde til unødig smitte i samfunnet ved at mange mennesker samles tett. 

Noen ritt har imidlertid blitt avlyst for 2021, slik som den tradisjonelle Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Race i Australia på starten av sesongen. Andre ritt forventer større deltakelse i år, inkludert tidlige ritt i Spania og Frankrike, ettersom mange av lagene vil bli i Europa hele vinteren for å unngå unødige flyreiser.