Thor Hushovd blir ny sjef i Uno-X

Hushovd blir sjef i Uno-X

Thor Hushovd tar over som øverste sjef i Uno-X. Det og mer om siste nytt fra sykkelverden leser du her.

Sist oppdatert: 23. januar 2024 kl 07.19
NY UNO-X-SJEF: Thor Hushovd. Foto: Cor Vos
NY UNO-X-SJEF: Thor Hushovd. Foto: Cor Vos
Lesetid: 5 minutter

MANDAG ETTERMIDDAG KOM den overraskende nyheten om at Thor Hushovd går inn som «general manager» i Uno-X Mobility, en rolle han tar over fra Jens Haugland, som har hatt rollen siden laget ble startet i 2016.

– Jeg skal gå inn som ny leder. «General manager», som det heter. Dette er en gammel drøm for meg. Jeg prøvde å få til det som ville ha vært det første norske profflaget tilbake i 2015, men jeg fikk det dessverre ikke til, men nå har denne muligheten kommet, sier Hushovd til TV 2.

46-åringen har de siste to årene vært sykkelekspert i TV 2, men fra 1. februar tar han fatt på sin nye jobb i Uno-X.

Administrerende direktør i selskapet, Vegar Kulset, forklarer til TV 2 at det er arbeidsmengden som gjør at Haugland ikke skal lede sykkelsatsingen videre. Haugland har hele veien også vært daglig leder for drivstoffselskapet Uno-X.

TORSTEIN TRÆEN STARTET ÅRETS sesong med etapperittet Tour Down Under i Australia forrige uke. Rittet var hans første i sitt nye lag, Bahrain Victorious.

Dessverre fikk 28-åringen en verst tenkelig start med en velt på 1. etappe. Påfølgende undersøkelser viste ikke noen brudd og han fortsatte rittet, men valgte å stå av på den 5. og nest siste etappen.

Nå har Træen vært til nye undersøkelser, som imidlertid viser at han har fått et lite brudd i albuen, skriver TV 2.

Klatreren fra Heradsbygd pådro seg også et brudd i albuen under fjorårets Tour de France, som amputerte både Touren og resten av sesongen.

Til TV 2 forteller Træen at det nå er snakk om et annet bein, og at han «kan sykle igjen etter noen rolige dager».

DET SISTE STEGET: Torstein Træen har tro på at et miljøskiftet og et steg bort fra trygge omgivelser i Uno-X vil gjøre ham godt.
Les også

I GREVENS TID? VM i cyclocross er nå mindre enn to uker unna og Wout van Aert ser ut til å ha timet formen perfekt.

To annenplasser og en femteplass var Van Aerts resultater å de verdenscupene han hadde syklet så langt i vinter, samt én seier i både Exact Cross og Superprestige.

Samtidig hadde erkerivalen Mathieu van der Poel totaldominert med ti av ti mulige seire, blant annet fire i verdenscupen.

I søndagens verdenscup i Benidorm skulle imidlertid Van Aert slå tilbake. Van der Poel var lenge med i kampen om seieren, men etter å ha kjørt inn i en polstret stolpe i sandpartiet var han ute av dansen.

Til slutt var det bare Van Aert og Michael Vanthourenhout igjen i tet, før Van Aert avgjorde på den siste runden. En velt som endte med at Van Aerts sete falt kunne endret utfallet, men Van Aert holdt unna og sikret seieren – uten sete.

Til helgen er siste runde i årets verdenscup, i Hoogherheide. Eli Iserbyt leder med 34 poeng tilbake til Joris Nieuwenhuis og med 40 poeng i potten til vinneren, er verdenscupseieren fremdeles i spill.

Se Van der Poels velt i vinduet under:

I KVINNENES VERDENSCUP ble det avgjort i helgen. Med tredjeplass i helgens ritt sikret nemlig Ceylin del Carmen Alvarado årets verdenscupseier.

Alvarado, Fem van Empel og Puck Pieterse skilte de seg tidlig ut som en tettrio. På den nest siste runden mistet Alvarado kjedet, men kjempet seg tilbake.

På den siste runden maktet hun imidlertid ikke å følge duoen, som gjorde opp om seieren. Pieterse forsøkte det hun kunne å riste av seg Van Empel, men lykkes ikke.

I spurten om seieren var det Van Empel som var sterkest og som for andre år på rad tok seieren i Benidorm.

UNO-X SITT KVINNELAG er i gang med sesongen og syklet i helgen to UCI 1.1-ritt på Mallorca. En av lagets nye signeringen, canadiske Simone Boilard, sikret laget en femte- og åttendeplass i henholdsvis Trofeo Felanitx og Trofeo Palma Femina.

Uno-X-herrene tråkker også i gang sin sesong senere denne uken, også på Mallorca.

SKAL TILBAKE: Uno-X sykler Tour de France også i 2024. Foto: Wordup Projects
Les også

I TOUR DOWN UNDER var det til slutt britiske Stephen Williams (Israel - Premier Tech) som stakk av med seieren.

Etter å ha blitt nummer to på kongeetappen til Willunga Hill, bak landsmannen Oscar Onley (Team dsm-firmenich PostNL), tok han han etappeseieren på sjette og siste etappe og sikret sammenlagtseieren.

Sam Welsford (Bora-hansgrohe) fikk en glitrende start på sesongen på hjemmebane og tok tre etappeseire. Det unge stjerneskuddet Isaac Del Toro (UAE) vant den også én etappe,

KVINNENES E3 SAXO CLASSIC AVLYST. Rittet, best kjent som E3 Harelbeke, har i en årrekke vært et svært viktig ritt i oppkjøringen til Flandern rundt og Paris-Roubaix for herrene.

De siste årene har også kvinnene hatt en utgave av rittet. Mens herrenes ritt er et WorldTour-ritt, har kvinnenes ritt hatt en lavere rangere som UCI 1.2, men skulle egentlig få 1.1-status i 2024.

Samtidig skulle det også flyttet til samme dag som herrenes utgave, fredag 22. mars. Det blir det imidlertid ingenting av da rittet får en ugunstig posisjon midt i mellom De Panne og Gent-Wevelgem, samtidig som arrangøren frykter de økonomiske konsekvensene ved å arrangere rittet.

Dermed har rittets styre valgt å avlyse årets utgave.

LES OGSÅ
INNSTILT SOM PRESIDENTKANDIDAT: Heidi Stenbock-Haakestad har langt fartstid fra norsk sykkelsport. Foto: Henrik Alpers
MER AV DETTE: Torbjørn André Røed gjorde et iherdig forsøk på å komme seg over på landeveien. Nå kan 26-åringen leve av grussykling i stedet. Foto: Unroad Unltd
Publisert 22. januar 2024 kl 13.22
Sist oppdatert 23. januar 2024 kl 07.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen