Uno-X invitert til Tour de France 2024

Uno-X er igjen invitert til Tour de France

Uno-X har fått fornyet tillit av Tour de France-arrangør ASO og skal sykle verdens største sykkelritt for andre år på rad.

Sist oppdatert: 18. januar 2024 kl 14.21
SKAL TILBAKE: Uno-X sykler Tour de France også i 2024. Foto: Wordup Projects
SKAL TILBAKE: Uno-X sykler Tour de France også i 2024. Foto: Wordup Projects
Lesetid: 2 minutter

Torsdag ettermiddag annonserte ASO hvilke lag som har fått invitasjon til årets Tour de France, og nok en gang hadde de funnet plass til Uno-X.

Dermed skal det norske laget for andre gang delta i rittet.

– Å bli invitert til Tour de France for andre år på rad er en enorm anerkjennelse. Vi var så klart veldig spente før dagens invitasjon, og nå er vi fylt med takknemlighet og stolthet. Vi er veldig glad for at lagets prestasjoner i fjor skaffet oss en ny invitasjon, sier Uno-X-sjef Jens Haugland.

De 18 lagene som er en del av WorldTouren er garantert deltakelse i Tour de France, det samme er de to lagene som er best rangert på nest øverste nivå (ProTeam).

Som i 2023 var Uno-X dermed avhengig av å bli tildelt ett av to såkalte wildcards til rittet, altså en invitasjon, og det fikk de.

Den andre invitasjonen gikk til franske TotalEnergies.

Samtidig ble det også kjent at Uno-X også får sykle det viktige oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné i juni, men ikke Paris-Nice i mars.

Tour de France 2024 starter 29. juni i Firenze (Italia) og avsluttes i Nice 21. juli. Det blir aller første gang rittet ikke skal avsluttes i Paris. Det kan du lese mer om her.

LES OGSÅ
HEMMELIG MØTE: Uno-X-sjef Jens Haugland, Thor Hushovd og Tour de France-sjef Christian Prudhomme møttes i Paris før jul. Foto: Wordup Projects / Cor Vos
OPPTREKKER: Søren Wærenskjold er mannen som skal lede Alexander Kristoff inn på oppløpene i Tour de France. Foto: Knut Andreas Lone

Etappeseier målet

I fjorårets Tour gikk laget inn i rittet med en målsetning om å kjempe om etappeseier og var ved flere anledninger tett på å lykkes.

Tobias Halland Johannessen ble kun slått av Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard på den tøffe 6. etappen, som blant annet gikk over Col du Tourmalet, hvor Halland Johannessen passerte først.

Aller nærmest var nok Jonas Abrahamsen, som fra brudd spurtet opp etappeseier på den 18. etappen, men på oppløpet i Bourg-en-Bresse ble han slått av Kasper Asgreen og Pascal Eenkhoorn.

NÆR SEIER: Jonas Abrahamsen måtte se seieren glippe til danske Kasper Asgreen. Foto: Cor Vos
NÆR SEIER: Jonas Abrahamsen måtte se seieren glippe til danske Kasper Asgreen. Foto: Cor Vos

I år igjen skal laget på jakt etter etappeseire.

– Det ville vært fantastisk å ta hjem en etappeseier, sier Haugland om årets utgave.

Siden i fjor har laget også forsterket seg med flere rytter. Den danske stjerna Magnus Cort, som fra før har to etappeseire i Touren, er hentet fra EF Education-EasyPost.

"Hjem" fra Team DSM kommer både Andreas Leknessund og Jonas Iversby Hvideberg. Duoen syklet for Uno-X inntil henholdsvis 2021 og 2022, før tok steget opp i WorldTouren hos Team DSM.

PS: Uno-X har gjort et navnebytte foran årets sesong, fra Uno-X Pro Cycling til Uno-X Mobility.

LES OGSÅ
TIL FRANSK LAG: Edvald Boasson-Hagen i sine nye farger.
BEKYMRET: Han vil fremdeles ikke gi slipp på hjertebarnet Ringerike Grand Prix, men nå mener Birger Hungerholdt det står alarmerende dårlig til med idretten han elsker, nemlig landeveissykling. Foto: Snorre Veggan
TILBAKE I NORSK MILJØ: Hun ble advart mot å kjøre som hjelper for lenge, og til slutt begynte det å gå utover motivasjonen til Katrine Aalerud. Foto: Cor Vos
Publisert 18. januar 2024 kl 14.20
Sist oppdatert 18. januar 2024 kl 14.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen