Årets Giro d´Italia ble i dag endelig tråkket i gang, da rytterne skulle gjennom 15 lettkjørte tempokilometer i Palermo. Raskest av alle var storfavoritt og nybakt verdensmester Filippo Ganna, som suste inn til en soleklar seier foran den unge portugiseren Joao Almeida. Han smøg seg akkurat inn foran danske Mikkel Bjerg, og fjorårets Tour de France vinner Geraint Thomas. 

Les også (abo): Dette er etappene i årets Giro d´Italia.

Annonse

På en meget imponerende femteplass fulgte vår egen Tobias Foss, som i sin Grand Tour-debut leverte en meget imponerende prestasjon. Opp til Almeida på andreplass skilte det bare ni sekunder, mens en så sterk temporytter som Geraint Thomas altså bare klarte å kjøre fra Foss med åtte sekunder.

Dermed ligger Tobias naturlig nok også på en femteplass sammenlagt, med den hvite ungdomstrøyen godt innenfor rekkevidde. Samtidig er han også Jumbo-Vismas soleklart beste rytter i sammendraget, etter at kaptein Steven Kruisjwijk leverte en skuffende åpningsetappe. 

Bak seg på listen etter den første dagen av årets Giro kan Foss finne store navn som Vincenzo Nibali, fjorårets verdensmester Rohan Dennis, Thomas de Gendt og Victor Campenaerts, for å nevne noen. 

Les også (abo): Er draktene til EF-Palace de styggeste i syklingens historie?

For den andre nordmannen i rittet, Carl Fredrik Hagen, gikk det betydelig tyngre på dagens etappe. Lotto-Soudals sammenlagthåp trivdes som ventet ikke i den svært lette og raske løypa, og endte helt nede på en 129. plass, over to minutter bak triumferende Ganna. 

I morgen fortsetter Giro d´Italia med en ny etappe på Sicilia, når 149 kilometer fra Alcamo til Agrigento står på menyen.

Resultater Giro d´Italia 1. etappe

Topp 10 etappe & sammenlagt

1

Filippo Ganna (Ita) Ineos Grenadiers

0:15:24

2

Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep

0:00:22

3

Mikkel Bjerg (Den) UAE Team Emirates

4

Geraint Thomas (GBr) Ineos Grenadiers

0:00:23

5

Tobias Foss (Nor) Team Jumbo-Visma

0:00:31

6

Josef Cerny (Pol) CCC Team

0:00:36

7

Matteo Sobrero (Ita) NTT Pro Cycling

0:00:40

8

Lawson Craddock (USA) EF Pro Cycling

0:00:41

9

Miles Scotson (Aus) Groupama-FDJ

0:00:42

10

Matthias Brändle (Aut) Israel Start-Up Nation