Hjem
 / Peter Sagan vant den tiende etappen av Giro d'Italia

Peter Sagan vant den tiende etappen av Giro d'Italia

I en teknisk finale på den siste etappen før hviledagen, ble det Peter Sagan som endelig lykkes i årets Giro d'Italia.

Sist oppdatert 18. mai 2021 kl 09.38
peter sagan giro d'italia cor vos
ENDELIG: Bora-hansgrohe og Peter Sagan har lagt ned mye arbeid i Giro d'Italia. På den tiende etappen lykkes de. Foto: Cor Vos

Søndag syklet rytterne i Giro d'Italia årets korteste etappe, bare 139 kilometer lang mellom L'Aquila og Foligno.

Etappen, den siste før rittets første hviledag, hadde imidlertid et par solide bakker underveis, noe Bora-hansgrohe dro nytte av.

Det tyske laget kjørte hardt opp Valico della Somma (6,8 kilometer à 5 prosent), og lykkes med å hekte av spurtere som Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) og Tim Merlier (Alpecin-Fenix).

Inne i Foligno ventet en teknisk finale, og det var Bora og UAE Team Emirates som duellerte om fronten. Bare 200 meter fra målstreken dreide veien ganske hardt mot venstre, og det var kritisk å være minst i annenposisjon ut av svingen.

Daniel Oss dro frem Peter Sagan inne på den siste kilometeren, for UAEs opptrekker Juan Sebastián Molano dro ordentlig til med 400 meter til mål.

Sagan akselererte etter for å tette luken, med Molanos kaptein, Fernando Gaviria, på hjulet.

Slovaken dro forbi Molano foran den siste svingen og var først ut på oppløpet. Gaviria forsøkte å akselerere forbi, men Sagan hadde god fart inn på det korte oppløpet og klarte å holde unna.

Seieren var hans andre etappeseier i Giro d'Italia i karrieren, etter han også vant den tiende etappen i fjorårets ritt. Med seieren overtar 31-åringen også ledelsen i poengkonkurransen i rittet.

- Jeg er veldig glad for å vinne en etappe som dette. Det var en strålende innsats fra hele laget. Jeg tar rittet dag for dag. Vi er fremdeles bare halvveis og jeg vil prøve mitt beste for å ta poengtrøyen.

Tobias Foss kom inn fint med hovedfeltet på en 37. plass. Han ligger fremdeles på 18. plass i sammendraget, to minutter og 23 sekunder bak rosa trøye Egan Bernal.

På en innlagt bonusspurt med 18 kilometer til mål ble det voldsom kamp mellom Bernal og sammenlagttoer, Remco Evenepoel, om bonussekundene.

Ineos Grenadiers dro voldsomt til og åpnet opp en luke, som Evenepoel måtte tette selv. Den unge belgieren viste seg også som den hvasseste, og reduserte ledelsen til Bernal med ett sekund.

Deceuninck - Quick-Step-rytteren ligger nå 14 sekunder bak.

Giroen fortsetter onsdag med en 162 kilometer lang etappe mellom Perugia og Montalcino, hvor det er 35 kilometer grus i avslutningen.

Publisert 18. mai 2021 kl 09.38
Sist oppdatert 18. mai 2021 kl 09.38
Relaterte artikler
UTE AV GIROEN: Sven Erik Bystrøm står av Giro d'Italia. Foto: Cor Vos
Testet positivt for covid-19

Bystrøm reiser hjem fra Giroen

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue