Den fjerde etappen i Giro d’Italia 2021 var ikke bare den første, harde etappen med flere brutale stigninger.

Værgudene viste seg også fra sin verste side, og gjennom dagen var det regn, regn og mere regn.

Annonse

Med det ble det raskt klart for et brudd på 27 ryttere, der så godt som alle lag var representert.

Bruddet fikk etterhvert et forsprang på over åtte minutter, og feltet var ikke videre interessert i å ta tauejobben. Det betød at drømmen om å bevare ungdomstrøyen og til og med kunne kjøre seg inn i rosa for Tobias Foss, ble med en drøm.

Da Joe Dombrowski etterhvert krysset mållinjen noen sekunder foran Alessandro De Marchi, var det ikke lenger mye igjen av verken forsprang eller brudd. Dombrowski kjørte solo de siste kilometerne – nok til å få etappeseieren, men ikke nok til å holde Demarchi unna den rosa trøyen.

Joe-Dombrowski
SOLO: Joe Dombrowski kom solo til mål, en etterlengtet opptur for UAE Emirates. Foto: Cor Vos.

Endringer i sammendraget

Dagens etappe var en klassisk, Giro-etappe. Drepende kjedelig helt til siste timen, da alt plutselig skulle skje på en gang.

På svingete, bratte og sleipe veier var det etterhvert ryttere overalt, og med diverse regnjakker og vester over startnumrene var det vanskelig å se hvem som var hvor.

Det ble ikke voldsomme endringer i sammendraget blant de store favorittene – men de var der.

En liten gruppe av sammenlagfavorittene fikk en luke på de øvrige, og i denne tetgruppa satt Egan Bernal (Ineos), Mikel Landa (Bahrain Victorious), Aleksandr Vlasov (Astana), Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) og Hugh Carthy (EF Education-Nippo).

11 sekunder bak denne gruppen kom Simon Yates (Bike Exchange), Romain Bardet (Team DSM) og Remco Evenepeol (Deceuninck-QuickStep).

Dagens store taper må sies å være Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep), som tapte over fire minutter i dag.