Vi kan umiddelbart konkludere at 2020 ikke har vært Team Ineos' beste år.

De greide på ingen måte å forsvare sin lange seiersrekke i Tour de France tidligere i år, og nå ser det ut til å gå samme veien i Giro d'Italia.

Annonse

Det gikk med Geraint Thomas, Team Ineos store håp for Giro d'Italia 2020, som det gikk med Egan Bernal i Tour de France - Thomas brøt.

Etter å ha vært involvert i en stygg velt på gårsdagens etappe til vulkanen Etna på Sicilia, viser røngtenbilder nå at Thomas har brukket bekkenet.

Han fullførte gårsdagens etappe, der han faktisk veltet under den nøytrale starten, men han tapte mye tid i sammendraget. Nå er det klart at han ikke fortsetter.

geraint-thomas-ineos-4
HELSVART: Geraint Thomas fikk det like mørkt som lavasteinene på Etna i går. Foto: Cor Vos.

Både Gazzetta dello Sport og det amerikanske nettstedet cyclingnews.com melder at det nå er slutt.

– Det er frustrerende. Jeg har jobbet hardt for dette rittet, og jeg følte meg i like god, om ikke bedre form enn da jeg vant Tour de France. At det skal slutte sånn er bare bedritent. Det gjør det lettere å ta avgjørelsen når jeg vet jeg har et brudd, for da kan jeg unngå ytterligere skader, sier Thomas selv.

Dette er andre gang Thomas må bryte Giro d'Italia, i 2017 måtte han og Mikel Landa stå av etter å ha fått skader da de kolliderte med en motorsykkel som sto langs veien.

geraint thomas velt giro d'italia
REPARERT: Geraint Thomas veltet allerede under den nøytrale starten på den tredje etappen. Foto: Cor Vos.

Advertisement