Det var en småkupert etappe på programmet på Giro d'Italias tredje dag, hvor det var usikkert hvorvidt spurterne kom til å sitte med i finalen.

Med to krevende bakker på de siste 20 kilometerne, var det muligheter for å sette syre i beina på feltets raskeste menn.

Annonse

Men fra bruddet ville Taco van der Hoorn (Intermarché - Wanty-Gobert) det annerledes.

Nederlenderen kom seg av gårde i dagens brudd tidlig på etappen, sammen med syv andre ryttere. Til slutt var det bare han og Simon Pellaud (Androni Giocattoli - Sidermec) som satt igjen inn på de siste 15 kilometerne.

Feltet hadde knappet ned ledelsen til minuttet, men Van der Hoorn valgte å ta sjansen sin og gå alene. På papiret så det håpløst ut med én mann mot et feltet hvor flere spurtere satt igjen, men spurtlagene ble ikke helt enige.

Det var ingen av lagene som tok ordentlig kontroll, og dermed gikk han inn med minuttet tilbake til feltet da den siste bakken startet med syv kilometer til mål.

27-åringen klarte å begrense skadene opp bakken, og hadde fremdeles 40 sekunder over den drøyt kilometer lange bakken.

Ned mot mål i Canale tro han alt han var god for, mens spurtlagene endelig tok ordentlig grep. UAE Team Emirates kjempet desperat, men Intermarché - Wanty-Gobert-rytteren skulle holde unna.

Med 50 meter til mål kunne han ta inn over seg at han kom til å vinne etappen, og la hodet i hendene og gliste sjokkert.

- Jeg kunne ikke tro det. Med én kilometer til mål så jeg meg bak, og tenkte bare «hva faen, jeg kommer til å klare det.» Det er helt utrolig, fortalte han i seiersintervjuet på Eurosport.

- Jeg ville bare gå i bruddet og være aggressiv hele Giroen. Jeg vet at det er vanskelig å kjempe om seieren, men 0,5 prosent sjans er nok og jeg grep sjansen. Det var et minutt med 25 kilometer igjen. Simon [Pellaud] kjørte veldig hardt i bakken, det var full gass, men da det ble flatere var det litt bedre på meg og han var sliten. Da kjørte jeg fra ham. Jeg hørte at jeg hadde 40 sekunder og ga bare full gass.

Dermed sikret han sin første WorldTour-seier, i det som er hans Grand Tour-debut.

Tobias Foss (Jumbo-Visma) klartet én plass i sammendraget, til annenplass, og tar med det over ledelsen i ungdomskonkurransen i rittet.