Andreas Leknessund er Europamester på tempo U23!

Akkurat nå virker det som det er ingen grenser for hvor god Andreas Leknessund kan bli. Rytteren fra Uno-X har akkurat tatt en overlegen seier på EM-tempoen i U23-klassen.

Sist oppdatert: 24. august 2020 kl 15.45
Andreas leknessund
EUROPAMESTER! Andreas Leknessund sniker seg til nok en tittel. Nå er han Europamester på tempo U23. Foto: UEC.
Lesetid: 2 minutter

Andreas Leknessund har akkurat kommet i mål på EM-tempoen i U23-klassen, et ritt der vi trygt kan si at han har paradert.

Når vi går gjennom resultatlisten fra Plouay i Frankrike, er det mange sekunder ned til nestemann på listen.

Faktisk må vi telle hele 23 sekunder ned til Stefan Bissegger fra Sveits, og ytterligere fem sekunder ned til Ilan Van Wilder på tredjeplass.

– Det er veldig stort. Det har vært et spesielt år, og veldig mye har blitt avlyst. Å innfri på de få løpene vi får er viktig, og det smaker ekstra godt i et år som dette, sier Uno-X rytteren til TV 2.

Andreas Leknessund har hatt en særdeles solid sesong i år, selv om den har vært begrenset. Han satte ny norsk rekord på 50 kilometer tempo, like etter at han vant koronarittet Klatrekongen Kleivstua.

Han sto av helgens Norgesmesterskap der han vant sølv i fjor, og satset heller på å prestere i Europamesterskapet. Det kan vi trygt si han har gjort.

– Det var en komplisert løype med mye opp og ned, så det var viktig å ha en god plan og disponere godt. Formen var god, og når disponeringen også går fint blir det et godt resultat, sier han.

Neste ritt for Leknessund er på torsdag. Da er Norge en av favorittene til å vinne gull i U23-rittet.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 24. august 2020 kl 15.45
Sist oppdatert 24. august 2020 kl 15.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen