Andreas Leknessund har akkurat kommet i mål på EM-tempoen i U23-klassen, et ritt der vi trygt kan si at han har paradert.

Når vi går gjennom resultatlisten fra Plouay i Frankrike, er det mange sekunder ned til nestemann på listen.

Faktisk må vi telle hele 23 sekunder ned til Stefan Bissegger fra Sveits, og ytterligere fem sekunder ned til Ilan Van Wilder på tredjeplass.

– Det er veldig stort. Det har vært et spesielt år, og veldig mye har blitt avlyst. Å innfri på de få løpene vi får er viktig, og det smaker ekstra godt i et år som dette, sier Uno-X rytteren til TV 2.

Andreas Leknessund har hatt en særdeles solid sesong i år, selv om den har vært begrenset. Han satte ny norsk rekord på 50 kilometer tempo, like etter at han vant koronarittet Klatrekongen Kleivstua.

Han sto av helgens Norgesmesterskap der han vant sølv i fjor, og satset heller på å prestere i Europamesterskapet. Det kan vi trygt si han har gjort.

– Det var en komplisert løype med mye opp og ned, så det var viktig å ha en god plan og disponere godt. Formen var god, og når disponeringen også går fint blir det et godt resultat, sier han.

Neste ritt for Leknessund er på torsdag. Da er Norge en av favorittene til å vinne gull i U23-rittet.