Seier til Alexander Kristoff i Flandern rundt 2015

Sterkest, smartest og raskest: Kristoff med historisk seier Flandern rundt

Alexander Kristoff skrev historie med sin seier i Flandern rundt 2015

Sist oppdatert: 5. april 2015 kl 17.07
STØRST: Alexander Kristoff har akkurat vunnet sitt andre monument, Flandern rundt. Foto: Cor Vos.
STØRST: Alexander Kristoff har akkurat vunnet sitt andre monument, Flandern rundt. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Da Alexander Kristoff krysset mållinjen som årets vinner av Flandern rundt, var det på akkurat det viset som har blitt etterlyst.

Kristoff avgjorde på samme måte som vi har sett både Tom Boonen og Fabian Cancellara har gjort det på tidligere.

Han gjorde jobben selv.

– Jeg er veldig glad for å vinne, dette er en stor drøm, og dette rittet var et stort mål for sesongen. Hele laget jobbet hardt, og så kom jeg meg avgårde med Niki (Terpstra, Etixx-Quickstep, red.anm), sa Alex til Sporza etter målgang.

Results powered by FirstCycling.com

Stakk fra favorittgruppe

Det er 28 km igjen av løpet og ca 25 mann er samlet i en større tetgruppe. Alex er favoritt, men sitter uten hjelperyttere. Etixx sender ut Paris-Roubaix-vinneren fra i fjor, Niki Terpstra. Gruppa har lenge vært preget av litt nøling, og Kristoff tar ansvar og går etter.

Denne manøvren på toppen av Kruijsberg er det som avgjør hele rittet. For mens to tidligere monumentvinnere sakte men sikkert seiler i fra, sitter et titalls andre kanoner og lurer på hvem som skal tette luka opp til de to.

Peter Sagan, Lars Boom, Greg van Avermaet, Gerraint Thomas og John Degenkolb. Alle så på hverandre mens verdens beste spurter og en råsterk solorytter seilte ifra.

Kristoff laget drømmescenarioet sitt på egenhånd.

INNFRIDDE IKKE: Geraint Thomas og Peter Sagan kunne lite gjøre med Kristoff i dag. Stybar måtte overlate grovjobben til lagkameraten i front.
INNFRIDDE IKKE: Geraint Thomas og Peter Sagan kunne lite gjøre med Kristoff i dag. Stybar måtte overlate grovjobben til lagkameraten i front.

Gruppen som fulgte ble aldri enige om hva som skulle skje. Ingen ville dra med hverandre til mål. Til slutt var Peter Sagan og Greg van Avermaet de to som var villige til å samarbeide, men de kom aldri nærmere enn 15 sekunder, selv om tetduoen tok det roligere på slutten.

Da duoen ankom mål var det liten tvil om hvem som skulle vinne. Niki Terpstra prøvde seg på en spurt, men ga opp 50 meter før mållinjen.

Da den ble krysset, skrev Alexander Kristoff norsk sykkelhistorie.

Neste søndag kan han gjøre det igjen. Da er det tid for Paris-Roubaix.

– Dobbeltseier er mulig, så jeg håper det. Jeg liker det bedre i Flandern, jeg sliter litt mer i Roubaix. Jeg forventer ikke å vinne, men jeg vil prøve så klart, avsluttet Kristoff i seiersintervjuet.

Kaotisk ritt med mange uhell

Flandern rundt er et kaotisk ritt med smale veier, vind, et nervøst felt og gale tilskuere. Mens det normalt sett er rytterne som velter, var det i dag de nøytrale følgebilene til ellers så sindige Shimano som skapte kaos.

I det først bruddet ble Jesse Sargent kjørt ned av en av deres biler, og måtte bryte rittet med kragebensbrudd. Et par timer senere moste en annen Shimanobil inn i følgebilen til FDJ. Ved siden av den hadde Sebastian Chavanel akkurat stoppet for et hjulbytte.

Han ble kastet i luften i sammenstøtet, men i motsetning til førstnevnte kunne han fortsette rittet.

Halvtimen senere gikk luften ut av en oppblåsbar reklamebue over veien.

Rytterne kom seg såvidt under, men tilskuerne greide ikke holde buen oppe for følgebilene. Da de endelig fikk løst saken var det nesten en mil mellom følgebilene og rytterne!

KJEMPESMELL: Følgebilen til FDJ fikk seg en helt grei smell av Shimanos nøytrale følgebil.
KJEMPESMELL: Følgebilen til FDJ fikk seg en helt grei smell av Shimanos nøytrale følgebil.
Publisert 5. april 2015 kl 17.07
Sist oppdatert 5. april 2015 kl 17.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen