KRISTOFF ER KLAR

OPPSUMMERT: Dette er de viktigste hendelsene fra uken som gikk.

Sist oppdatert 16. mars 2015 kl 06.30
SEIERSMASKIN: Alexander Kristoff tok sesongens femte seier forrige uke, og vi har bare kommet til midten av mars! Foto: Cor Vos.
SEIERSMASKIN: Alexander Kristoff tok sesongens femte seier forrige uke, og vi har bare kommet til midten av mars! Foto: Cor Vos.

Til helgen går årets første monument, Milano-Sanremo, av stabelen. For mange av proffene har derfor den siste uken vært en viktig del av forberedelsene, nå som de gjeveste klassikerne øyeblikkelig kommer som perler på en snor.

Som vanlig på denne tiden av året har feltet derfor delt seg i to. Noen forbereder seg i Frankrike med Paris-Nice, mens andre foretrekker Italia og Tirreno-Adriatico. 

Hør: Podcast - Gentlemen!

Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff var våre representanter i Frankrike, og Kristoff leverte maksimalt allerede på rittets første fellesstartetappe. Tross lite hjelp fra laget var Alexander råsterk og gjorde som så mange ganger før i år, vant! På de øvrige spurtetappene ble det litt stang ut for Katusha-rytteren, som fikk med seg plasseringene 8, 4 og 6. Vi nevner også den avsluttende bakketempoen hvor Alex leverte en meget sterk 35.plass, i det som ikke akkurat er hans favoritterreng. 

Dermed tyder ting på at Alexander er i meget god form, bare en uke før han skal forsvare seieren i Milano-Sanremo. Der får han trolig også et fullt Katusha-lag i ryggen, noe som utvilsomt styrker Kristoffs sjanser til å gjenskape fjorårets bragd. Onsdag kan du forøvrig lese en test av Kristoffs Milano-Sanremo sykkel her på landevei.no

Les også: Sykkelkross på Bjerke

Lars Petter leverte et solid Paris-Nice, uten at det ble noen individuelle topplasseringer på Nøtterøy-mannen. Topplassering ble det imidlertid på lagkamerat Richie Porte, som vant rittet sammenlagt etter oppofrende kjøring fra Lars Petter underveis. Selv om Lappe ikke skal være i toppform før om en drøy måned er det ikke utenkelig at han finner på noen sprell på veien til Sanremo førstkommende søndag. 

I Tirreno-Adriatico har Edvald Boasson Hagen vært eneste norske representant, og rudsbygdingen åpnet med en solid 12.plass på prologen. Etter det har det likevel blitt mest helperytterkjøring for Edvald, som blant annet har blitt brukt som opptrekker i MTN-Qhubeka-laget. På den fjerde etappen viste han lenge sterke takter i bakkene, men måtte kapitulere inn mot finalen. Tirreno-Adriatico har heldigvis to etapper igjen, som begge passer vår mann godt. Kanskje kan Edvald få til et bra resultat, og ta med seg en god følelse inn mot klassikerne? 

JAKTER STORFORMEN: Edvald Boasson Hagen forbereder seg til klassikerne i Tirreno-Adriatico. Foto: Cor Vos. 

Hitec-Products kjørte endagsrittet Acht van Westerweld torsdag, og etter en lang drag i brudd leverte Emilie Moberg en knallsterk fjerdeplass. Spurten vakte forøvrig stor oppsikt, da en tilskuer lente seg over gjerdet og veltet australske Loren Rowney på en brutal måte. 

Norske kontinentallag har også vært i aksjon denne uken. Team Joker leverte en sterk laginnsats i det kuperte endagsrittet Paris-Troyes, hvor de hadde fire mann med i første gruppe. Best av disse var Odd Christian Eiking som leverte en sterk 11. plass i sitt første ritt for året. 

Coop-Østerhus har også vært i aksjon i helgen. Lørdag kjørte Håvard Blikra sterkt i brudd, og hentet hjem brosteinstrøyen(!) samt en 26. plass i Ronde Van Drenthe(1.1). Søndag satt lagkompis Fredrik Strand Galta i det avgjørende bruddet i Dwars door Drenthe (1.1), men han maktet ikke å markere seg i spurten og endte med det på en 25. plass. Norgesmester Tormod Hausken Jacobsen fikk seg en knallhard tur i asfalten, men kom seg etter alt og dømme fra det uten bruddskader. 

Team Sparebanken Sør og Ringeriks-Kraft har begge konkurrert på kroatiske landeveier denne uken, men dessverre uten å markere seg nevneverdig. Frederik Willmann ble beste nordmann sammenlagt med sin 33. plass.

Av øvrige hendelser nevner vi svenske Gustav Larsson, som lørdag gjorde et forsøk på å slå Rohan Dennis timesrekord på bane. Selv om Larsson er en knallsterk temposyklist var han i realiteten aldri i nærheten av å true australieren. Til slutt endte det med 50.016 kilometer for Cult-rytteren, som nok hadde sett for seg å være nærmere den gjeldende rekorden på 52.490 km. Vi krysser fingrene for at får se vår egen tempospesialist, Reidar Borgersen, gjøre et forsøk i løpet av sesong! 

Publisert 16. mars 2015 kl 06.30
Sist oppdatert 16. mars 2015 kl 06.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen