SYKKELKROSS PÅ BJERKE

Hasle-Løren starter landeveissesongen med å invitere til sykkelkross på Bjerke travbane.

Sist oppdatert 12. mars 2015 kl 12.00
GJØRME OG SYRE: Hasle-Løren lover at du blir sliten om du blir med på sykkelkross på Bjerke travbane. Foto: Kristoffer Westgaard.
GJØRME OG SYRE: Hasle-Løren lover at du blir sliten om du blir med på sykkelkross på Bjerke travbane. Foto: Kristoffer Westgaard.

Sykkelkrossesongen er akkurat avsluttet for proffenes del, og det er drøye seks måneder til den egentlig skal starte i Norge.

Les også: Landeveisåpning i Ski

Entusiastene i Hasle-Løren er ikke redde for å tenke nytt, og er man krossentusiast så er man krossentusiast.

Den stilsikre gjengen inviterer derfor til «Hasle-Løren Open Spring Cross» den 22. mars på Bjerke travbane.

Les også: I morgen åpner «nye» Sørensen Sykler.

– Det er jo litt utenom krossesongen nå, men med tanke på vinteren vi har hatt burde vi heller ha holdt på helt til nå, sier Aslak Eriksrud, en av initiativtakerne i Hasle Løren.
Mens hele verdensmesterskapet i Tabor i Tsjekkia holdt på å gå i vasken grunnet vinteren, er Eriksrud svært ubekymret for at det blir full vinter på travbanen i Oslo om tre uker.

Les også: Fredagspraten med Stian Tveit, Hasle-Lørens gromgutt

– Det er slutten av mars, og sjansen for at vi får 2-3 grader og sludd er større enn vinter. Vi arrangerer det jo på selve travbanen på Bjerke, så det er ikke noe problem å få til en isfri løype. I tillegg til selve banen har vi tenkt til å bruke områdene rundt, der finner vi flere naturlige hinder og trapper. Vi var på befaring sammen med de som drifter banen, og det ser ut til at vi kan lage en ganske artig løype, forteller han.

RAGNAROK: I hvertfall føles det slik på kroppen når en sykler kross. Foto: Ola Morken.

At det arrangeres sykkelritt på Bjerke er slettes ikke noe nytt, terrengsyklistene har pleid å ha sin lokalstart der med United Bakeries Cup. Dette er et ritt som har samlet enorm bredde, med egen eliteklasse.

Selv om landets kanskje sterkeste juniorrytter i sykkelkross Henrik Lunder Aalrust stiler til start, legger Hasle-Løren opp til at det skal være et ritt for massene.

– Vi er jo en breddeklubb, med stadig flere medlemmer som elsker sykling, og vi  tapetserte jo ikke akkurat pallen på disse rittene i fjor. Men vi så bra ut da, og vi hadde det fantastisk moro! Vi stiller selvsagt med hvite sokker og hvite hjelmer, og så blir som det blir. Vi ønsker å invitere alle, fra de aller beste til de halvfete småbarnsfedrene. Det skal være et ritt med lav terskel for å delta, forteller han.

Landet er fullt av store og krevende ritt, der både reiseavstand og påmeldingsavgift er stor. Sykkelkross er en aktivitet som i flere år har holdt seg på et lavterskelnivå, og Eriksrud ønsker å holde det slik.

– Det skal være kortreist moro. Det er mange av oss som har deltatt på de store og omfattende rittene, men vi synes slik som dette er morsommere. Det er et trendskifte at flere deltar mer lokalt, og vi ønsker å ha lave skuldre sammen med flere, sier han.

Når rittet er ferdig den 22. mars ca klokken 14.00 har du fortsatt god tid til å rekke målgang i Milano-Sanremo. Men når er neste gang Hasle-Løren arrangerer sykkelkrossritt?

– Blir det suksess eller vellykket arrangerer vi nok et nytt et til høsten, vi får se på hvilket nivå. Kanskje vi samarbeider med noen andre og lager en cup eller noe sånn. Det viktigste er at vi får syklet å ha det gøy. Veien blir til mens vi går, og jeg håper virkelig det er såpass overkommelig å få det arrangert at det kan bli mer, sier Eriksrud.  

LOVER MORO: Initiativtager Aslak Eriksrud i sedat passgang under Superpokal Torshovdalen. Foto: Privat.

Publisert 12. mars 2015 kl 12.00
Sist oppdatert 12. mars 2015 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen