– Jeg er skuffa. Jeg møtte overmannen min igjen. Jeg må bare bøye meg i støvet. Han er hakket for god, sier Alexander Kristoff etter målgang. 

Den 13. etappen fra Bourg d’Oisans til Valence var 169 kilometer lang, flat, og som skapt for Kristoff, som gjorde alt etter boka. Men fasiten ble en reprise av VM 2017, der Peter Sagan vinner foran nettopp Kristoff. 

Annonse

– Jeg føler at jeg gjorde et bra løp, men klarte ikke ta han på slutten. Jeg klarte å komme meg i posisjon. Jeg hadde en god spurt, men jeg var ikke rask nok og Sagan kom forbi på de siste meterne. Jeg var best blant de andre, men Sagan er et hakk opp. 

Sagan tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France, den ellevte i karrieren. 

– Jeg var litt bakpå da det gjensto 600 meter, men jeg fikk hjulet til Kristoff og var veldig glad for at jeg greide å slå ham, sier Sagan. Verdensmesteren understreker imidlertid at han ikke er uslåelig.

– Det kan kanskje se slik ut, men det er fortsatt avgjørende å komme helt til Paris.  

Saken fortsetter under 

Peter Sagan - Alexander Kristoff - Arnaud Demare - Stage 13 - Cor Vos 1400x
MESTERLIG: Peter Sagan vant igjen med minimal margin. Foto: Cor Vos

MESTERLIG: Peter Sagan vant igjen med minimal margin. Foto: Cor Vos 

Se resultater og trøyestilling nederst i saken.

Edvald drømte om stort brudd tidlig
Edvald Boasson Hagen ble nummer 17 etter et solid forsøk i massespurten. 

– Vi kjørte bra, vi som var igjen av laget. Jeg hadde en god posisjon, og det er gøy å være med å spurte, sier Boasson Hagen. 

Hans plan A var å bli med dersom det gikk et stort brudd tidlig i rittet, men det skjedde ikke. 

– Da ble det å bli igjen i feltet og vente på spurten. 

Det gikk riktignok et brudd tidlig, men i det satt det kun fire mann. 

Transport fram til siste mil
Sep Vanmarcke (EF) var førstemann til å støte, og gjorde det et par minutter etter den reelle starten. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) og Tom Scully (EF) fulgte, uten at hovedfeltet brydde seg nevneverdig om det. Ingen av disse kan true noen av de som kjemper om poengtrøya. 

Etter drøyt to mil hadde bruddet etablert seg med fire ryttere: Scully, De Gendt, Michael Schär (BMC) og Dimitri Claeys (Cofidis). Og der satt de nesten helt til mål. 

Den siste mila var firemannsbruddet redusert til en mann: Schär, som altså hadde ligget i brudd siden et par mil fra start. Han måtte gi seg drøyt fem kilometer fra mål.

Derifra var det posisjonering av spurtere fra samtlige lag med slike i stallen, og både  Kristoff og Boasson Hagen var med på det tekniske sluttstrekket der det var både rundkjøringer, krappe svinger og bakker.

Kontrastenes Tour
Dagens etappe var en sterk kontrast til de siste tre i Alpene, som spiste 13 ryttere bare på de to siste dagene, og 152 ryttere kom i mål innenfor sperretida i går. Av disse stilte 151 til start i dag, da Vincenzo Nibali måtte gi seg etter gårsdagens etappe der han pådro seg et brudd i en ryggvirvel i en krasj på vei opp til mål på Alpe d’Huez. 

LES OGSÅ: Thrilleren opp Alpe d’Huez   

Totalt var det kun tre klatrepoeng som skulle deles ut, så polkatrøyeholder Julian Alaphilippe hadde lite å kjøre for på dagens etappe. 

På den første kategori-tre-bakken var De Gendt førstemann opp og tok to poeng, mens Scully tok ett. På kategori-fire-bakken i Sainte-Eulalie tok Scully det ene poenget som ble delt ut. 

De Gendt vant den første innlagte spurten i Saint-Quentin-sur-Isère, og tok de 20 poengene der. Schär, Claeys og Scully tok henholdsvis 17, 15 og 12 poeng.  Kristoff vant massespurten da feltet kom dit ett minutt og 45 sekunder bak bruddet. Kristoff tok da 11 poeng, Degenkolb tok ti og Sagan tok ni poeng. 

I morgen venter 188 kilometer småkupert terreng til Saint-Paul-Trois-Châteaux til Mende. 

Topp fem 13. etappe
1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), 3:45:55
2. Alexander Kristoff (UAE), 3:45:55 
3. Arnaud Demare (Groupama-FDJ), 3:45:55
4. John Degenkolb (Trek-Segafredo), 3:45:55
5. Greg Van Avermaet (BMC), 3:45:55

Klatretrøye
1. Julian Alaphillippe (Qick-Step Floors), 84 poeng
2. Warren Barguil (Fortuneo), 70 poeng
3. Serge Pauwels (Dimension Data), 63 poeng 

Poengtrøye
1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), 398 poeng
2. Alexander Kristoff (UAE), 170 poeng
3. Arnaud Demare (Groupama-FDJ), 133 poeng

Sammenlagt etter 13 etapper
1. Geraint Thomas (Sky), 53 timer 10:38
2. Chris Froome (Sky) +1:39
3. Tom Dumoulin (Sunweb), +1:50

Ungdomstrøye
1. Pierre Latour (AG2R La Mondiale), 53t 27:19
2. Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) +1:58
3. Egan Arley Bernal (Sky) +6:49