I forrige uke fortalte Alexander Kristoff at han skulle kjøre Toure de France, noe som er en helomvending fra tidligere i år.

Da han på forsesongen sa at Touren ville ofres til fordel for Giro d'Italia, var det uten noen som helst form for bitterhet.

Annonse

Nå bekreftes det også fra lagledelsen i UAE at Kristoff skal kjøre verdens største sykkelløp - om det blir noe av, vel og merke.

Akkurat hva UAE skal drive med i Tour de France synes litt uklart. Det er et mildest talt klatresterkt ensemble de sender, i form av Fabio Aru, høstens store stjerneskudd Tadej Pogacar, Davide Formolo og David De la Cruz.

Kristoff er den femte bekreftede rytteren, mens tre plasser fortsatt er åpne. Om dette betyr tre klatresterke ryttere til og at Kristoff må klare seg selv i spurtene vet vi ikke, men:

Sven Erik Bystrøm har fått beskjed om at han skal følge Kristoffs program, forhåpentligvis får Kristoff han og en hjelper til i spurtene.

Dette er rytterne UAE har satt opp til å kjøre sensommeren og høstens Grand Tours:

Tour de France, fem ryttere klare: Fabio Aru, Tadej Pogačar, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff.

Giro d’Italia, syv ryttere bekreftet: Fernando Gaviria, Maximiliano Richeze, Sebastian Molano, Brandon McNulty, Joe Dombrowski, Valerio Conti, Diego Ulissi.

Vuelta España, fem ryttere bekreftet: David De la Cruz, Davide Formolo, Fabio Aru, Jasper Philipsen, Rui Costa.