Rittet defineres av mange som «Ungdommens Tour de France» og samler mange av verdens beste U23-ryttere, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

Tour de l’Avenir er ett av sesongens viktigste ritt for U23 landslaget, og landslagssjefen har hatt uttaket i tankene en god stund.

Annonse

– Prestasjonene i Fredsrittet og Aosta har vært viktige for å gi meg en pekepinn på hva som ville gjelde i l’Avenir. Rett og slett for å finne ut om vi skulle gå mest for sammenlagt resultat eller satse mer på etapper. Den konklusjonen ble ganske grei, da resultatene har vist at vi ikke har noen som sannsynliggjør eller krever ett rent klatrelag for å prestere i Tour de l’Avenir. Derfor har vi satt sammen et lag som kan vinne enkeltetapper og som kan kjempe om plassering sammenlagt, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

PRESTASJONSBASERT UTTAK
Kristiansen trekker fram at det er flere av de norske U23-rytterne som har levert solide resultater denne sesongen, og de som har imponert landslagssjefen mest får tillitt i det franske storrittet.

– I Aosta var det førsteårssenioren Foss som sto for stabile prestasjoner. Han er ingen utpreget klatrer, men skal uten tvil få kjøre l’Avenir med etapper og et fremskutt sammenlagt resultat som mål. Laget består ellers av de som har prestert best så langt i år i form av resultater, kjørestyrke og jobb inn mot laget, sier Kristiansen som presiserer at Foss skal få kjøre helt uten press. Det er først og fremst etappeseiere som gjelder i årets utgave, sier Kristiansen.

I forkant av l’Avenir ligger Norge på andreplass i Nations Cup for U23 sammenlagt. 

Les også: Fjell i Pyreneene

Landslagssjefens kommentarer/oppsummering av de uttatte rytterne:
Amund G Jansen; Seier i ZLM, Tour de Gironde, U23 mester og 4 plass i U23 Vlaanderen.

Anders Skaarseth;, 2 plass i Gent-Wevelgem. - Alltid en stor positiv innvirkning på laget, godt plassert og svært god i medium hardt terreng.

Ole Forfang; -Stor arbeidskapasitet og en god lagspiller.

Kristoffer Halvorsen, nr. 3 i NM, 2 i Nokere, 2 i U23 NM, - Har seilet opp som den beste avslutteren blant U23 gutta. Kan mer enn bare spurte.

Tobias Foss, -En førsteårs senior som går ut og gjør jobben hver dag. Vi har sett noen førsteårsgutter komme som et kanonskudd, for så å falle litt andre året. Jeg tror ikke dette skjer med Foss. Han skal ikke bære for mye ansvar i sitt første Tour de l’Avenir, men det blir spennende å se hvor langt han når.

Trond Håkon Trondsen, - En allsidig og kjørevillig rytter som kan skape resultater på enkeltetapper og bidra i spurt.

Disse sykler Tour de l’Avenir 2016
Kristoffer Halvorsen, Team Joker
Amund Grøndahl Jansen, Team Joker
Tobias Foss, Lillehammer CK
Trond Håkon Trondsen, Team Sparebanken Sør
Anders Skaarseth, Team Joker
Ole Forfang, Team Joker

Markus Hoelgaard var tiltenkt en rolle i det norske laget, men måtte melde forfall på grunn av skade.