/ U23

Johannes Staune-Mittet veltet ut av Tour de l'Avenir

Blodig kne stanset Staune-Mittets drøm: – Umulig å sykle videre

Ingen ryttere hadde vunnet U23 Giro d'Italia og Tour de l'Avenir i samme sesong tidligere. For Johannes Staune-Mittet endte drømmen i langesonen.

Sist oppdatert: 21. august 2023 kl 11.16
johannes staune-mittet volta ao algarve
UTE: Tour de l'Avenir endte med nedtur for Johannes Staune-Mittet. 21-åringen veltet midtveis under åpningsetappen og måtte stå av rittet.
Lesetid: 3 minutter

Halvveis på åpningsetappen av Tour de l’Avenir, gikk det omtrent så galt det kunne gå for det norske laget.

I langesonen gikk nemlig sammenlagtkaptein Johannes Staune-Mittet i bakken.

21-åringen fikk et kutt i kneet, noe som gjorde at det ikke var mulig å fullføre den 142 kilometer lange etappen mot La Gasilly.

– Johannes var uheldig og gikk på trynet. Kneet fikk en rift, og det var umulig å sykle videre med et kne som måtte sys. Det skjønte Johannes og. Vi så det med gang i kom bort og skjønte at rittet var over, forteller landslagssjef Stian Remme til Landevei.

Skuffet Staune-Mittet

Mandag formiddag fortsetter Per Strand Hagenes, Stian Edvartsen Fredheim, Sakarias Koller Løland og Embret Svestad-Bårdseng ufortrødent ferden videre på den flate etappen mellom Nozay og Chinon.

For Staune-Mittet bærer det ubarmhjertig hjemover fra flyplassen i Rennes, og videre til Paris på krykker.

Landevei har vært i kontakt med nordmannen som ikke var spesielt klar for å gi nærmere beskrivelser av den ulykksalige velten.

Landslagssjef Remme kan berolige med at det står bra til med lillehamringen.

– Han er ved godt mot, han. Det er selvsagt skuffende der og da, men han er ikke den første som velter ut av et etapperitt, sier bergenseren.

HER GLIPPER DET: Bokstavelig talt for Rasmus Tiller i Druivenkoers-Overijse. Foto: Cor Vos
Les også

Hvor kaotisk var gårsdagens etappe?

– Når man går etter å vinne GC sammenlagt, slik vi gjorde, så er de første etappene akilleshælen. Det opplevde vi også i fjor. Det er et spesielt sykkelritt med lag fra hele verden, og nervøst i starten inntil rittet har satt seg ordentlig. Både Per (Strand Hagenes) og Johannes var involvert i velt tidlgere på etappen i går, men da gikk det greit. Og så er det andre episoder når man kanskje får mer hard medfart enn forventet, men sånn er det.

Norge på etappejakt

For Norges del flyttes nå fokus mot etappeseirer, men det trenger ikke å bety at man ikke går for en topplassering i sammendraget til slutt.

Norge har med både Johannes Kulset og Embret Svestad-Bårdseng som er gode klatrere.

– Vi tenker etapper i utgangspunktet, men gjør vi det bra der – kommer sammenlagt’en gjerne som en følge av det. Spesielt om vi gjør det bra i fjellene. Johannes (Kulset) er førsteårs, så jeg vil ikke legge for mye press på ham. Men det blir enklere for oss å fokusere dag for dag nå.

– Vi har også med Per (Strand Hagenes) og Stian (Fredheim) som kan gå for enkeltetapper. Vi endrer ikke ambisjonsnivået, og vi har fortsatt lyst til å prege rittet. Det endrer litt å gå fra seks til fem mann, og spesielt ettersom vi har mistet sammenlagtkapteinen vår. Men vi vil fortsatt se etter muligheter hver eneste dag, forsikrer Remme.

Åpningsetappen ble for øvrig vunnet av danske Anders Foldager. Stian Fredheim ble beste norske på 7.-plass, seks skunder bak vinneren.

TO AV TRE I BOKS: I juni vant Johannes Staune-Mittet U23-utgaven av Giro d'Italia. Nå går han for å doble opp under Tour de l'Avenir. Foto: Giro d'Italia
Les også
Publisert 21. august 2023 kl 11.10
Sist oppdatert 21. august 2023 kl 11.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen