/ U23

Drama etter disk på U23-fellesstarten i VM

Tobias Foss på sjetteplass og beste norske etter at vinneren ble disket en time etter målgang.

Sist oppdatert: 27. september 2019 kl 23.02
DISKET: Nils Eekhoff fra Nederland var førstemann i mål på U23-fellesstarten under VM i Yorkshire men ble senere disket. Tobias Foss i bakgrunnen ble beste norske med sjetteplass. Foto: Cor Vos
DISKET: Nils Eekhoff fra Nederland var førstemann i mål på U23-fellesstarten under VM i Yorkshire men ble senere disket. Tobias Foss i bakgrunnen ble beste norske med sjetteplass. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

En time etter at Nils Eekhoff ble kronet til verdensmester i U23-guttas fellesstart under landeveis-VM i Yorkshire, ble nederlenderen disket for å ha fått pes fra en lagbil etter en krasj midtveis i rittet. Det var juryen som disket Eekhoff etter gjennomgang av video fra rittet.

Dermed var det italienske Samuele Battistella som rykket opp til førsteplass etter et ritt der to små brudd som dannet seg henholdsvis 20 kilometer og 10 kilometer fra mål samlet seg en kilometer fra målstreker. Da ble det totalt sju ryttere som kjempet om pallen, og Tobias Foss var en av dem. Ettersom alle disse rytterne representerte ulike nasjoner var det ingen som kunne dra nytte av opptrekk eller lagarbeid i spurtoppgjøret som fulgte.  

Dette skjedde
Nok en dag med regn og vind gjorde sørget for krevende forhold for U23-gutta. Det hele startet med ti mil relativt flatt terreng, før det ble mer action mot slutten. 

De norske rytterne var med og preget rittet fra start, da Jonas Hvideberg Iversby og Patrick Haller fra Tyskland gikk i brudd med 137 kilometer til mål. De fikk etter hvert følge av fem ryttere til og hadde ne luke på 15 sekunder før ytterligere seks ryttere kom opp til dem, inkludert Idar Andersen og Tobias Foss. 

Hvideberg fikk mekaniske problemer, men Andersen og Foss var med. Andersen og Szymon Sajnok fra Polen støtet med 24 kilometer til mål og hadde en stund et halvminutts ledelse før fire andre ryttere kom opp. Så punkterte Andersen like før mål, og dermed ble Tobias Foss best av de norske da han passerte målstreken som nummer sju – før Eekhoff senere ble disket. 

– Jeg prøvde å kjøre ifra på siste runde, men vi hadde brukt mye krefter underveis og jeg fikk ikke noen luke på siste runde. Jeg er helt ok fornøyd med rittet, sier Foss.

Saken fortsetter under

BRUDD: Idar Andersen og Szymon Sajnok fra Polen i brudd like før mål på U23-fellesstarten i VM i Yorkshire fredag. Foto: Cor Vos
BRUDD: Idar Andersen og Szymon Sajnok fra Polen i brudd like før mål på U23-fellesstarten i VM i Yorkshire fredag. Foto: Cor Vos

Topp 3 menn U23, fellesstart 173km
1. Samuele Battistella, Italia, 3:53:52
2. Stafan Bisegger, Sveits, +00
3. Thomas Pidcock, Storbritannia, +00
--
6. Tobias Foss, CK / UNO-X Norwegian Development Team, +00 sekunder
10. Torjus Sleen, Tønsberg CK / UNO-X Norwegian Development Team, +0:38
43. Idar Andersen, Gauldal SK, +5:11
87. Martin Bugge Urianstad, Stavanger SK / UNO-X Norwegian Development Team, 
88. Ludvig Aspelund Holstad, Lillehammer CK / Joker Fuel of Norway,
97. Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK / UNO-X Norwegian Development Team

Fullstendige resultater

Tidligere i dag syklet Silje Mathisen inn til niendeplass i juniorjentenes fellesstart, og i går sørget Vegard Stokke med sin sjetteplass for Norges beste plassering i en VM-fellesstart for junior. 

LES MER: 
Mathisen topp 10 i juniorjentenes VM-fellesstart   
Slik gikk det for juniorgutta i går 

I morgen er det klart for elitedamenes VM-fellesstart, mens elitegutta sykler på søndag som siste konkurranse i årets landeveis-VM. 

FAKTA: Dette er VM-programmet 2019

Mandag 23. september
Tempo kvinner junior, 14km
Tempo menn junior, 28km

Tirsdag 24. september
Tempo menn U23, 30km
Tempo kvinner senior, 30km

Torsdag 26. september
Fellesstart menn junior, 147km

Fredag 27. september
Fellesstart kvinner junior, 92km 
Fellesstart menn U23, 193km

Lørdag 28. september
Fellesstart kvinner senior 150km

Søndag 29. september 
Fellesstart menn senior, 285km

Mer informasjon om VM 2019    

Publisert 27. september 2019 kl 23.02
Sist oppdatert 27. september 2019 kl 23.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen