Det ble norsk seier på den første etappen i Tour de l’Avenir. Inne på de siste kilometerne støtet Wærenskjold seg vekk fra hovedfeltet og på oppløpet hadde han tid til å kopiere Peter Sagans Forest Gump-feiring fra Tour de France i 2013.

Seieren er Wærenskjolds tredje etappeseier i Tour de l’Avenir - ofte kalt «ungdommens Tour de France». Han vant prologen og den første etappen i fjorårets ritt.

Med etappeseieren leder også Wærenskjold rittet sammenlagt. Norge har vunnet de siste to utgavene av rittet, med Tobias Halland Johannessen i fjor og Tobias Foss i 2019.

Wærenskjold har hatt en sesong som har vært preget av sykdom og velt, men viste at han var på vei tilbake da han vant u23-fellesstarten i NM og ble nummer to på tempoen i Steinkjer i juni.

Rittet startet torsdag med en 3,9 kilometer lang prolog som ble kjørt som en lagtempo. Det norske laget tok en solid annenplass, fire sekunder bak Nederland.

I årets ritt er det Jumbo-Visma Development-rytter Johannes Staune-Mittet som er det norske håpet i sammendraget. I tilegg til Wærenskjold har han Per Strand Hagenes, Stian Fredheim, Martin Tjøtta og Embret Svestad-Bårdseng til å hjelpe seg.

Tour de l'Avenir går over ti etapper og avsluttes søndag neste uke.

Results powered by FirstCycling.com