/ U23

Søren Wærenskjold vant 1. etappe av Tour de l'Avenir 2022

Wærenskjold gikk solo og vant

Søren Wærenskjold fortsatte der han slapp i fjor og vant den første etappen av Tour de l'Avenir, etter å ha gått solo i avslutningen på etappen.

Sist oppdatert 19. august 2022 kl 16.55
VANT: Søren Wærenskjold suste inn til seier i Tour de l'Avenir. Foto: Anouk Flesch / Tour de l'Avenir
VANT: Søren Wærenskjold suste inn til seier i Tour de l'Avenir. Foto: Anouk Flesch / Tour de l'Avenir

Det ble norsk seier på den første etappen i Tour de l’Avenir. Inne på de siste kilometerne støtet Wærenskjold seg vekk fra hovedfeltet og på oppløpet hadde han tid til å kopiere Peter Sagans Forest Gump-feiring fra Tour de France i 2013.

Seieren er Wærenskjolds tredje etappeseier i Tour de l’Avenir - ofte kalt «ungdommens Tour de France». Han vant prologen og den første etappen i fjorårets ritt.

Med etappeseieren leder også Wærenskjold rittet sammenlagt. Norge har vunnet de siste to utgavene av rittet, med Tobias Halland Johannessen i fjor og Tobias Foss i 2019.

Wærenskjold har hatt en sesong som har vært preget av sykdom og velt, men viste at han var på vei tilbake da han vant u23-fellesstarten i NM og ble nummer to på tempoen i Steinkjer i juni.

Rittet startet torsdag med en 3,9 kilometer lang prolog som ble kjørt som en lagtempo. Det norske laget tok en solid annenplass, fire sekunder bak Nederland.

I årets ritt er det Jumbo-Visma Development-rytter Johannes Staune-Mittet som er det norske håpet i sammendraget. I tilegg til Wærenskjold har han Per Strand Hagenes, Stian Fredheim, Martin Tjøtta og Embret Svestad-Bårdseng til å hjelpe seg.

Tour de l'Avenir går over ti etapper og avsluttes søndag neste uke.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 19. august 2022 kl 16.55
Sist oppdatert 19. august 2022 kl 16.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen