/ U23

Juniorlandslaget kvinner og menn våren 2024

Strade Bianches grusveier venter for juniorlandslaget

Juniorjentene skal representere Norge for første gang i 2024, og juniorgutta er klare for revansj etter en dårlig sesongåpning.

Sist oppdatert: 12. april 2024 kl 10.07
TIL NEDERLAND: Juniorjentene skal kjøre etapperitt i sin sesongåpning. Juniorgutta har fortsatt mye å forsvare. Foto: NCF.
TIL NEDERLAND: Juniorjentene skal kjøre etapperitt i sin sesongåpning. Juniorgutta har fortsatt mye å forsvare. Foto: NCF.
Lesetid: 2 minutter

Uttakene til de kommende sykkelrittene EPZ Omloop van Borsele i Nederland og Eroica NationsCup i Italia er klare. 

Ifølge en pressemelding fra Norges Cykleforbund er det en spennende miks av juniorjenter som er tatt ut til Omloop van Borsele 19.-21. april.

– Vi er en god mix med fire ryttere som sykler i juniorklassen på andre året, hvor spesielt Matilde og Martha har mye erfaring fra i fjor. En spennende førsteårsrytter er Regine Solhaug. Vårt fokus blir å høste god erfaring, være offensive og ha en positiv opplevelse, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Ryttere på landslaget er Matilde Skjelde, Amalie Jørgensen og Mina Mobråthen fra Lillehammer CK, Martha Stokkeland, Stavanger SK og Regine Solhaug Hansen (Mosjøen OCK).

Til Eroica NationsCup 18.-21. april i Italia stiller Norge med de samme juniorgutta som i Paris-Roubaix tidligere i år.

FORBRYTERSK: Hun syklet som om hun hadde stilpolitiet i hælene, da hun like så godt vant sitt aller første sykkelritt. Foto: Jørgen Mo.
Les også

I det rittet kjørte landslaget seg helt bort, i et kaos av uheldige omstendigheter. Sesongen hadde knapt begynt før juniorene måtte konkludere med at det ikke ville bli resultater i Nord-Frankrike.

– Vi stiller med samme lag som i Paris-Roubaix. Etter veldig mye uhell i «Helvetet i Nord» fikk ikke gutta vist hva de er gode for, så jeg ønsker å gi det samme laget en mulighet til, sier landslagsleder Kai Lexberg.

– I Eroica blir det nok en gang utfordrende løyper med mye grusveier, der rytterne kjører flere av sektorene fra «Strade Bianche». Derfor trenger vi et lag som jeg mener takler dette, fortsetter han.

Uttaket består av Felix Ørn-Kristoff, Stavanger SK, Håkon Eiksund Øksnes, Lillehammer CK, Andreas Flaatten og Marius Innhaug Dahl, Tønsberg CK, Anders Wæhre, Asker CK og Aksel Laforce, IF Frøy.

Publisert 12. april 2024 kl 10.07
Sist oppdatert 12. april 2024 kl 10.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen