Importør: Cyklon
 
Pris: 499,- (cyklon.no)
 
Pluss: Svært komfortabel, slitestyrke
 
Passer for: Syklister som vil ha et allround-dekk som kan brukes i både på trening og i konkurranse. 
 
Schwalbe er en tysk dekkprodusent med lange tradisjoner. Dekkprodusenten leverer dekk i ypperste kvalitet til scootere, rullestoler og alle typer sykler. "One" er Schwalbes allround-dekk til landevei og kommer både som en tubular- og clincherutgave. Dekket reklameres som et konkurransedekk og leveres i ulik bredde, henholdsvis 23 mm, 25 mm og 28 mm. Vi har testet Schwalbe One Clincher 25 mm.  
 
Dekktesting er uhyre vanskelig, men etter å ha syklet på disse dekkene legger vi fort merke til at det er komforten som utmerker seg. Asfalt føles som parkett og med disse dekkene blir man nesten oppfordret til å legge langturen innom flere gruspartier.

Selv etter å ha syklet mye på grus og 700 kilometer totalt ser dekkene nesten ikke slitt ut, ei heller har vi hatt punkteringer på disse dekkene. Schwalbe reklamerer med at "One"-dekkene innehar en "V-Guard Level 5"-teknologi som skal gjøre dekkene mindre sårbare mot kutt, samt øke motstandsdyktigheten mot punkteringer. Denne teknologien ser absolutt ut til å fungere, men ha i bakhodet at det trolig finnes tilsvarende solide dekk fra andre produsenter, med et litt annet navn. 
 
Veigrepet på tørt underlag er som forventet og man føler at man har god kontroll og grep i både høy fart og i tekniske partier. I kombinasjonen med komforten er dekket utrolig bra i utforkjøringer. Vanligvis har vi hatt rundt 100 PSI i dekkene, men senker man trykket litt føler vi at dekket også takler vått underlag på en svært god måte. Vi understreker at vi ikke er kapable til å teste et dekk til det slipper, men noen av dem gir oss en litt tryggere følelse før vi setter utfor, en litt uforklarlig en sådan. Schwalbe one er slik.