Lansert: Vittoria Corsa Pro Speed TLR

Nå får du få kjøpt Vingegaards superdekk

Vittoria lanserer nå et nytt tempodekk - samme som ble brukt til å vinne Tour de France i 2023. Dekket skal være intet mindre enn fem prosent raskere enn forrige modell, hevder produsenten.

Sist oppdatert: 5. februar 2024 kl 11.12
TESTPILOT: Jonas Vingegaard brukte det nye dekket under Tour de France 2023. Foto: Cor Vos.
TESTPILOT: Jonas Vingegaard brukte det nye dekket under Tour de France 2023. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Da Jonas Vingegaard knuste Tadej Pogacar under fjorårets tempo i Tour de France, var det mye være takket dekkene. Det sier hvertfall pr-apparatet til dekkprodusenten Vittoria. 

Trolig hadde han nok trent en god del også, men tradisjonen tro benyttet dekksponsoren Vittora anledningen til å skaffe seg litt ekstra oppmerksomhet, ved å la han bruke et nytt og ikke-lansert dekk. 

Vingegaard er nå ikke lenger alene om å kunne bruke de nye tempospesifikke dekkene fra Vittoria, kalt Corsa Pro Speed TLR. 

Det nye tempodekket er nå offisielt lansert. Dekket leveres utelukkende i slangeløs versjon, noe som er nok et sikkert bevis på at tubulardekk nærmer seg å være en saga blott for proffsyklister. 

Ifølge Vittoria veier dekket bare 250 gram i 28 mm bredde, og dekket er kun tilgjengelig med beige sidevegger. 

Skal vi tro pr-apparatet til Vittoria er dekkene som satt på temposykkelen til Jonas Vingegaard hele fem prosent raskere enn foregående modell, Corsa Speed TLR G2.

LYNRASKT: Angivelig fem prosent raskere enn forgjengeren. Ikke glem å trene også. Illustrasjon: Vittoria
LYNRASKT: Angivelig fem prosent raskere enn forgjengeren. Ikke glem å trene også. Illustrasjon: Vittoria

Det er Shimano som distribuerer Vittoria i Norge, og dekket vil med det enkelt finne veien til de fleste dedikerte sykkelbutikker. Prisen antas å ligge et sted mellom 1000 og 1200 kroner per dekk, det vil med andre ord koste litt å bli raskere. 

Dekket har hele 320 TPI - forstår du lite av hva dette betyr kan du lese alt om dekk her - i praksis betyr det lav rullemotstand og høy kjørekomfort, med høyere fare for punktering. Rent utseendemessig har dekket en større glatt flate, med de tradisjonelle langsgående rillene i ytterkant. 

Dekket vil være tilgjengelig i 24, 26 og 28 mm dekkbredde, med en oppgitt vekt på henholdsvis 225, 230 og 250 gram. 

Det er verdt å merke seg at det kun er 28mm-versjonen som kan brukes med hookless-felger. 

Publisert 5. februar 2024 kl 11.12
Sist oppdatert 5. februar 2024 kl 11.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen