NY VINTER PÅ MALLORCA

FREDAGSPRATEN: Dan Erik Hansen er tilbake på charterøya for å lade opp til ny sesong!

Sist oppdatert 21. november 2014 kl 13.42
CAFÉKONGEN: Dan Erik Hansen liker å nyte livet på spanske caféer! Foto: Privat.
CAFÉKONGEN: Dan Erik Hansen liker å nyte livet på spanske caféer! Foto: Privat.

Hvem: Dan Erik Hansen

Hva: Superblogger og Norgescup-rytter

Aktuell: Tilbake på Mallorca hvor han skal bo og trene gjennom vinteren. 

Danerikhansen.com "danerikhansen" på Twitter og Instagram

Les også: Fredagsprat med Dan Erik Hansen

-          Hei Dan Erik, Du er nå tilbake på Mallorca for nok et langt opphold, hva er det som lokker deg tilbake til øya nok en gang?

-          Det er vel først og fremst de gode treningsmulighetene. Her har jeg alle typer terreng, både lange fjell, korte bakker og flate områder. Klimaet er også veldig bra her, selv om det ikke er 30 grader og sol hver dag.

 

-          Ryktene sier at du har blitt en slags lokal kjendis på øya?

-          Haha, ja det tar jo helt av det der. Det er litt som i Belgia egentlig, her liker de alle som kan sykle og særlig tar de til seg syklister fra utlandet. Jeg har jo blitt en slags mini-kjendis her ja, jeg ble jo faktisk kontaktet av han jeg bor hos her, som spurte om jeg ville kom dit for vinteren.  

 

-          Etter å ha fått 2014-sesongen litt på avstand, hvordan vil du oppsummere året som gikk?

-          Starten var rett og slett skikkelig dårlig, jeg trente for mye og hardt oppimot sesongstart og hadde ikke nok overskudd. I UCI-rittene på Hadeland og Ringerike var jeg i god form og særlig på RGP kjørte jeg bra, der var jeg bare en runde fra å komme i mål.  Etter det ble det litt mye fokus på slanking og jeg mistet litt for mye av trøkket. Jeg slet egentlig helt frem til NM, men der fikk jeg til en god lagtempo og veldig god tempo. Etter NM var jeg i brudd i alle rittene jeg kjørte, og fikk rasket med meg et par seire. Alt i alt er jeg fornøyd med sesongen som var, siden jeg har tatt flere nye skritt i riktig retningen.  

dan spurtseier
dan spurtseier

VINNER: Dan plukket med seg flere seire på høsten. 

-          Watten din på den nevnte NM-tempoen har fått en del oppmerksomhet. Du kjørte hele 422watt i 52 minutter, det er for eksempel langt flere watt en Jens Voigt hadde da han satte sin timesrekord.

-          Jeg har fått litt tyn for det der ja. Etter NM sendte jeg den inn til kalibrering hos Quarq og den har vist omtrent det samme etterpå, men jeg vet ikke helt jeg altså. Så lenge den gir meg sammenlignbare verdier er jeg egentlig fornøyd.

dan tempo
dan tempo

TRØKK: Wattmåleren på bildet fikk tyn etter å ha vist 422w på NM-tempo. 

-          Får vi se Dan Erik Hansen prøve seg på timesrekorden på bane?

-          Man skal aldri si aldri, men jeg kommer nok ikke til å prøve på den, først har jeg uansett lyst til å sette norgesrekord på 100km tempo.  

 

-          Hva var høydepunktet i året som gikk?

-          Det må være årets siste seier, hvor jeg vant fellesstarten i Regionsmesterskapet i Hordaland.  Jeg gikk i brudd fra første meter og kjørte solo de siste 57 kilometerne, med sterke folk som jaktet bak, det var kult å vinne på den måten!

-          Hva skal gjøre deg til en bedre syklist neste år?

-          Jeg skal tørre å slippe opp til riktig tid, så jeg er i form fra sesongen starter. Og så blir det vel en Belgia-tur i April, det er viktig for å være i slag når det smeller her hjemme.

 

-          Du har fortsatt ikke et lag å sykle for i 2015, hvilke alternativer har du?

-          Der er det mye spennende på gang altså. Jeg har snakket litt med Kobba SK og de trodde jo jeg skulle signere for dem, men det kan se ut som det blir en klubb i Oslo-området. Det er nok faktisk fare for at jeg ender opp i Rye altså. Hvis noen der fortsatt ikke liker meg inviterer jeg på fredschampagne, så burde det vel gå bra. Ellers vet jeg at det foregår noen spennende prosjekter i Oslo-området, men jeg kan ikke si noe mer akkurat nå.

 

-          Hvordan står det til med spansken?

-          Det kunne vært bedre altså, men jeg har satt av en time av hviledagen til å lære spansk med huseieren min. Dessverre ender det med at han bare vil lære engelsk av meg, men det er ikke så farlig. Jeg får til de enkleste tingene på spansk, som å bestille meg mat på café og lignende.

 

-          Mange lurer på hvordan du kan leve såpass ekstravagant som du gjør når du ikke tjener penger på syklingen?

-          Det siste året har jeg jobbet en del på sykkelbutikk så jeg har tjent litt penger der, og så har jeg et par private sponsorer som hjelper meg mye. Jeg må få rettet en stor takk til G-Tex fashionservice som sponser meg økonomisk med Mallorca-oppholdet! Og selvsagt mamma og hele familien min!

 

-          Du har etter hvert opparbeidet deg en solid fanskare, særlig i Storbritannia, hva skyldes dette?

-          Det er ganske rart det der ja, de fleste av fansene mine er faktisk utlendinger, uten at jeg har noe godt svar på hvorfor. Det hadde vært hyggelig med litt flere norske fans også. Jeg har fått mange forespørsler fra folk som vil ha signerte trøyer og startnummer og lignende så det er jo gøy. Hvis noen vil ha en brukt Dan Erik Hansen-bib er det bare å ta kontakt, haha.  

dan geit
dan geit

 
IVRIGE FANS: Dan har mange fans fra hele verden, her med en ivrig autografjeger på Mallorca.  

-          Hva er målene for neste år og videre i karrieren?

-          På gode dager i år har jeg kunnet kjøre offensivt og sittet med i Norgescupen, så målet blir å ta det neste steget der, slik at jeg kan være med å prege rittene. Jeg kommer garantert til å fortsette å gå i brudd, det er en bra måte å vise seg frem på og mye morsommere enn å sitte på hjul hele rittet. Det hadde vært kult å bli sykkelnorges Jens Voigt, for noen må jo ta opp arven nå som han har lagt opp. Topp 20 i NM tempo er også et stort mål som bør være innenfor rekkevidde. Hovedmålet for 2015 er likevel å kjøre så bra at jeg kommer inn på et kontinentallag i 2016, og da tror jeg den beste måten er å kjøre offensivt.

 

-          Hva kan vi forvente av Dan Erik Hansen i 2015?

-          Det blir mange bruddforsøk, noen seiere, nytt lag og minst 10 champagnebilder på Instagram. Jeg kan også love en spennende gjesteblogger i desember!

Vi takker Dan for praten og ønsker lykke til med vintertrening og kommende sesong, husk at du kan følge ham på bloggen hans: danerikhansen.com

Les også: Kledd for vinteren

Publisert 21. november 2014 kl 13.42
Sist oppdatert 21. november 2014 kl 13.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen