Fredagspraten: Sykkelnorges playboy rømmer landet

Neste år skal han levere på flere arenaer enn Instagram og blogg. Vi har tatt en fredagsprat med Dan Erik Hansen.

Sist oppdatert 8. november 2013 kl 09.58
NORGES POZZATO: Dan Erik Hansen legger ikke skjul på hvem som er forbildet. Her jobber han med playboy-imaget på Mallorca. Alle foto: Privat
NORGES POZZATO: Dan Erik Hansen legger ikke skjul på hvem som er forbildet. Her jobber han med playboy-imaget på Mallorca. Alle foto: Privat

Hvem: Dan Erik Hansen

Hva: Landeveissyklist for Team Fana Elite, livsnyter og populær blogger.

Aktuell: Flytter til Mallorca 1. desember hvor han skal bo til 31. mars.

Nettsted: www.Danerikhansen.com "danerikhansen" på Twitter og Instagram

- Hei Dan, om tre små uker flytter du utenlands, har du gått lei av norske damer?

- Hehe, de kan vel man aldri gå lei av eller? I alle fall ikke jeg. Nei det er et valg som er gjort for å få bedre treningsforhold. Det skal bli bra å slippe bergensværet med to grader og sludd.

- Hvorfor falt valget på Mallorca, er det spanske señoritas som frister?

- Det stod egentlig mellom Gran Canaria eller Mallorca. Det var en del frem og tilbake, men til slutt bestemte jeg meg for at det måtte bli Mallorca. Altså Gran Canaria er topp det, men for en halvfeit spurter som meg er det bedre på Mallorca. Der finnes det tross alt flate veier også. Jeg vurderte selvsagt også Italia, men jeg tror jeg blir bedre til å sykle av å bo på Mallorca.

- Om man følger deg på Instagram, bloggen og Twitter får man inntrykk av at du fører en veldig ekstravagant livsstil med mye champagne og mange andre luksusvarer. Hvordan har egentlig en amatørsyklist råd til alt dette?

- Hehe, det er jo et veldig godt spørsmål det ja. Jeg jobbet jo litt før jeg flyttet til Bergen og sparte meg opp en del penger der. Ellers har jeg arvet litt penger, hatt studielån og jobbet i «off-season». Også har jeg noen private sponsorer som bidrar litt. Men de pengene bruker jeg ikke på champagne altså.

- Den siste tiden har jeg for eksempel jobbet mye her i Bergen for å spare opp penger til Mallorca-oppholdet.   

- Du er ikke redd for å bli oppfattet useriøs?

- Det toget tror jeg gikk for lenge siden, når jeg legger ut de bildene jeg gjør er det jo ikke så rart folk kanskje tar meg litt useriøst. Men til dem vil jeg si at bak hvert champagne/café-bilde ligger det timevis med knallhardt arbeid. Så lenge jeg står på startstreken og vet at jeg har gjort jobben er jeg fornøyd, da kan folk få tenke hva de vil for min del. Men jeg liker jo det gode liv da, jeg trenger ikke legge skjul på det. Det er jo lov å kose seg litt!

- Posør-klubben Vestre Aker Velo har jo en profil som synes å passe livsstilen og imaget ditt svært godt, hvorfor har du ikke signert med dem?

- Hvis de kommer med et bra tilbud til meg, så hvorfor ikke? Jeg kjenner ikke sponsoravtalen deres, men det må jo være på plass. Uansett så ser de ufattelig bra ut, og det er jo utrolig viktig. Draktene deres er rett og slett fantastiske. Så ja, vi er vel kanskje en god match, men det er jo litt vanskelig mens jeg bor i Bergen da.

- For flere der ute er du et slags stilikon, tenker du mye på å se «Euro» ut når du sykler?

- Tja, jeg tenker egentlig ikke så mye over det. Men det er veldig viktig at ting matcher, der er jeg veldig bestemt. Generelt er det jo noe som ligger i bakhodet hele tiden. Du vil jo for eksempel aldri få se meg i en av disse aerohjelmene.   

dan pose-002
dan pose-002

STILIG: Dan er opptatt av å se bra ut når han sykler, barten er selvsagt inspirert av forbildet Filippo Pozzato. 

- Du hadde høye mål før årets sesong, blant annet en topp 20-plassering på NM-tempo, men slik ble det ikke. Hva gikk galt og hvordan skal du endre på det neste år?

- Jeg hadde bare ikke nivået i de store rittene, men jeg har fått lagt ned utrolige mange treningstimer (ca. 1000) i løpet av året, som jeg tror og håper vil hjelpe meg neste år. Grunnen til at jeg ikke har levert bedre resultater er at jeg har manglet overskudd til rittene, jeg tålte rett og slett ikke all treningen. Treningsformen har vært bra, men det har ikke vært nok gass å gi på med når jeg virkelig har trengt det. I tillegg har jeg kjørt en del hjelperytter for de andre gutta på laget, og blant annet hentet veldig mange flasker i følgebilen.

I ettertid ser jeg jo at jeg ikke burde fulgt programmet til treneren fullt ut, slik jeg gjorde, men jeg valgte å være lojal og det straffet seg. Neste år får jeg ny trener og det blir noen justeringer på opplegget. Sammen med Mallorca-oppholdet vil det forhåpentligvis vil gi utslag i bedre resultater i ritt.

- Du er på mange måter en av Norges mer populære syklister, selv uten de største resultatene. Hva tror du er grunnen til at du har så mange fans?

- Jeg tror det må være fordi jeg tør å være meg selv. Og så er jeg også god til å promotere meg selv da, selv om jeg kanskje mangler resultater. Folk liker å følge med på de som ikke er helt A4, det er jo så kjedelig med alle som bare er helt like vet du. Jeg er jo heller ikke en type som sier nei til litt oppmerksomhet.

- Du har flere personlige sponsorer, deriblant RedBull hvor du er i celebert selskap med blant andre Petter Northug og Aksel Lund Svindal, hvordan fikk du en avtale med dem?

- Det var egentlig ikke så vanskelig, jeg sendte bare en mail og spurte, og så bare kjørte de på. Så nå leverer de drikke til meg. Det er jo supert blandevann også, utenom sesongen da, hehe. Men jeg tror det er viktig for dem at jeg tør å skille meg ut litt ja.

- På Instagram og Twitter får man inntrykk av at du og Pippo Pozzato er gode kompiser, hvordan i alle dager har det kommet til?

- Vel, kompiser og kompiser hehe. Men han har jo en helt fantastisk stil og er et godt forbilde sånn sett. Han mangler jo de store resultatene, men folk liker han likevel, så sånn sett er vi jo ganske like, og det er jo gøy. Det begynte med at han plutselig svarte på en «tweet» en eller annen gang. Etterpå har han vel fulgt litt med på hva jeg gjør, så i blant deler han bloggen min og retweeter og slikt. Det er alltid bra, for da eksploderer lesertallene!

- For et par uker siden la du ut bilde av deg selv og fem forskjellige jenter i løpet av en kveld, hva sier mor til det?

- Mamma er min verste «stalker» sammen med syklistene fra Rye, så hun får med seg det meste jeg gjør. Jeg tror fortsatt hun ser på meg som en uskyldig gutt, og det er jeg jo egentlig, eller? Jeg liker jo som sagt å ha det gøy da, selv om jeg etter hvert begynner å bli voksen. Når man er 25 er man jo ikke noe barn lenger.

- Hva slags perspektiv har du på satsingen?

- Jeg føler jeg må gi det noen år hvor jeg går «all inn» og satser 100%, men det bør komme forbedringer de neste to årene tenker jeg. Likevel tror jeg nok jeg kommer til å holde på så lenge det er gøy. Nå har det jo kommet et nytt kontinentallag her i Bergen så det gir jo ekstra motivasjon, målet er å komme inn der i løpet av få år. Er man først på et slikt lag kan man jo ende hvor som helst. Derfor kommer jeg nok også til å ha base i Bergen en stund til, da det er et veldig bra treningsmiljø her. En eller annen gang kommer jeg nok uansett til å flytte tilbake til Østlandet, det er jo der alle de kule folka er.

- Selv om det har vært en tung sesong har du kanskje en god historie å dele?

- Ja det er klart. Når vi er på tur med Team Fana Elite er det alltid mye moro og skikkelig god stemning, men før NM-fellesstarten i Grimstad bikket det kanskje litt over. Lagkameratene mine, David og Ole, skulle selvsagt lekesloss to timer før start, barnslige som de er. Det ble jo litt i overkant god stemning kan man si, for det endte med at David bristet et ribbein mens de sloss. Heldigvis kom de seg på start begge to, og fullførte rittet på en god måte. David tryna selvsagt underveis i rittet også, så han måtte dra rett på legesjekk etter målgang, hehe.

Vi takker Dan for praten og ønsker han lykke til med både utenlandsopphold og sesongen 2014.

Publisert 8. november 2013 kl 09.58
Sist oppdatert 8. november 2013 kl 09.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen