– Jeg synes å huske, at landeveisyklister og terrengsyklister kledde seg likt en gang i tiden?

Slik starter denne episoden av Greia med. Et spørsmål fra redaktør Henrik Alpers til terrengsyklist Øyvind Aas. To av landets mest opplyste syklister - tydeligvis også innen mote-emnet. 

Dermed er også en lengre diskusjon i gang, om klesstil og mote. Eventuelt en klesstil som ble mote. Vi skal høre om de lutfattige syklistene fra begynnelsen av 1900-tallet som tok på deg det de hadde, men likevel ble en slags markør for trendene og hvordan landeveissykling sakte, men (helt) sikkert ble mer bevisst og fasjonabel. 

På et eller tidspunkt ble det visstnok en slitt mellom de to grenene, da amerikanske hippier blåste opp dekkene enda litt mer og tok sykkelen ut i skogen. Et stille opprør mot det stramme ble en motsats i form av løst og rufsete. En tydelig epoke fikk vi også en gang på 90-tallet, da den rebelske snowboarder og motocrosser Shaun Palmer meldte seg inn i terrengsykkelverdenen. 

Saken fortsetter under bildet

MOTEPRAT: Henrik Alpers og Øyvind Aas er ikke kjent for å holde igjen når femmeren blir puttet på... Bilde: Christian Nerdrum
MOTEPRAT: Henrik Alpers og Øyvind Aas er ikke kjent for å holde igjen når femmeren blir puttet på... Bilde: Christian Nerdrum

Vi skal høre om blindspor og bommerter. Ikke bare fra det grelle 90-tallet, men også helt frem til i dag. 

Her kan du få vite hvordan du enkelt får innpass hos de snobbete landeveissyklistene, og treffer litt bedre med klesstilen om du skulle finne på å vise deg blant folk etter en tur i granskauen. 

– Det gjøres mye rart. De fleste bommer, faktisk, sier Henrik Alpers i det vi får se noen gode eksempler fra den talentfulle modellen fra Røa.