Hun har bare syklet i noen måneder, men Emma Julie Dyrhovden er allerede en svært eminent syklist. Tidligere i høst satte hun en svært god tid på det populære segmentet Framo Challenge. 

Falkanger

Segmentnavn: Framo Challenge

Lengde: 2,3km 

Antall høydemeter: 197

Gjennomsnittlig stigning: 8 %

Antall forsøk: 2 421 av 252 ryttere

KOM: George Corbin 7:01 Jul 14, 2016

QOM: Emma Julie Dyrhovden 10:03 Sep 14, 2017

Annonse

Det var under arrangementet med samme navn som segmentet Emma satte sin rekordtid. Framo Challenge er nemlig en årlig happening for ansatte i det Bergensbaserte selskapet Framo. Tidligere i Strava-ti har vi faktisk snakket med Emmas sjef i firmaet, Øystein Blom-Ohlsen, som har en meget sterk KOM til Fløyen.

- Etter langvarig press fra kollegaer kjøpte jeg meg endelig sykkel i juni. Det er mange syklister på jobben så sykling er ofte samtaleemne i lunsjen. Framo Challenge var faktisk mitt aller første ritt.

LES OGSÅ: Solide seire i Vingerkross

En bedre debut kan man vel knapt få på sykkelsetet, for Emma var faktisk først i mål av samtlige deltagere. Framo Challenge benytter seg nemlig av et system med handicap-start basert på forventet tid man bruker på de 2300 meterne med 197 høydemeter. 

- De estimerte meg på forhånd til en tid på 12 minutter, så det ble jo ganske skivebom. Jeg hadde en liten prøverunde opp bakken noen dager tidligere, så jeg visste at jeg hadde en sjanse til å slå QOMen. Neste år blir det nok betraktelig vanskeligere å komme først i mål, for da får jeg garantert en tøffere seeding.

Tiden ble altså nesten to minutter bedre en estimatet for Emma, som kjørte på imponerende 10:03. Hele 55 sekunder bedre enn den forrige QOMen opp bakken. Nå tar hun sikte på å beholde rekorden, kanskje ved å forbedre rekorden ytterligere.

- Jeg har fått høre fra de andre på jobben at tiden er såpass bra at jeg kommer til å holde den en stund, men vi får se. Kanskje Anne Lise (tidligere QOM-holder) tar seg en tur ut og tar den tilbake. I så fall må jeg jo bare legge meg i hardtrening og prøve på nytt. Neste gang jeg kjører der er det definitivt et mål å komme under ti minutter. 

Selv med en meget bra tid på samvittigheten føler ikke Emma at hun har noen spesielle råd å komme med til andre på rekordjakt.

- Siden jeg er nybegynner selv skulle jeg vel heller tatt i mot noen tips, men min taktikk var egentlig bare å gi gass fra start, bite tenna sammen og ikke tenke på hvor høy puls man har. Egentlig liker jeg å ha litt musikk på øret også, det gjør det lettere å fokusere på noe annet enn hvor sliten man er. 

...

I artikkelserien STRAVA-TI vil vi denne høsten ta for oss de ti mest prestisjefulle Strava-segmentene i Bergens-regionen. Her vil vi se på tall og statistikk knyttet til det aktuelle segmentet og ta en prat med rekordinnehaverne for å finne ut hva som skal til for å sette en KOM eller QOM.

Tidligere har vi tatt for oss FløyenLaksebakkenFanafjellet nordFanafjellet SørGullbotnBirkelundsbakkenMunkebotn og Bjørndalen